Over dit project

 

 

 


In Wageningen wordt een nieuw studentencomplex gebouwd aan de Marijkeweg 20. De nieuwbouw met 350 woningen is door DUWO aangekocht. Na oplevering worden de woningen verhuurd en beheerd door de Wageningse collegastudentenhuisvester van DUWO: Idealis. Ook tijdens de bouwvoorbereiding hebben beide studentenhuisvesters samengewerkt.

De woningen

Marijkeweg krijgt 140 zelfstandige woningen (met eigen voordeur, keuken, badkamer en toilet) en 210 studentenkamers (onzelfstandige woningen met gedeelde voorzieningen). De zelfstandige woningen krijgen een oppervlakte van 24 m2 en de kamers tellen 18 m2.

De grote hoeveelheid kamers in deze nieuwbouw is overigens bijzonder: de laatste jaren werden vooral studentenflats met uitsluitend zelfstandige woningen gebouwd. Maar de studentenkamer is bezig aan een come back vanwege de grote sociale binding: huisgenoten, veel gezelligheid en onderlinge steun (vooral voor bijvoorbeeld eerstejaars). Ook DUWO en Idealis zijn groot voorstander van de komst van meer kamers. 

Voorzieningen

Er komen twee common rooms in de Marijkeweg. Verder is het in de zomer goed toeven in de besloten binnentuin. Verder komen er een wasserette en een fietsenstalling.

Omgeving

De Marijkeweg ligt gunstig voor studenten. Naar de universiteit is het tien minuten fietsen. Het centrum van Wageningen is vier minuten met de fiets. Ook in de nabije omgeving: drie supermarkten, apotheek, verscheidene fitnesscentra, tandarts, bakker, restaurant en theater.

Duurzaamheid

Gas komt er niet aan te pas bij de Marijkeweg. Het gebouw wordt dankzij een WKO-installatie duurzaam verwarmd (en in de zomer ook gekoeld). Dankzij de WKO zijn de energielasten bovendien laag. Stroom komt van zonnepanelen.

Bouw

De bouw van de Marijkeweg begint op 31 maart. De oplevering is naar verwachting in de eerste helft van 2025. De bouwer is Plegt-Vos en ter Steege Bouw Vastgoed

Contract en huurprijzen

De woningen zullen door Idealis worden verhuurd met een campuscontract tegen voor studenten betaalbare huren: aanvangshuren liggen naar verwachting tussen 360 euro voor de onzelfstandige woningen en 440 euro voor de zelfstandige. Meer gedetailleerde huurprijzen worden later nog bekend gemaakt.

Reageren

Reageren op deze woningen is nog niet mogelijk. De studentenwoningen zullen twee maanden voor oplevering worden aangeboden op aanbodplatform ROOM.


Algemeen

  • Plaats WAGENINGEN

Kenmerken

  • Woningtype Studentenwoningen
  • Aantal woningen 350