Geen objecten gevonden

Naar overzicht
  • Omegaplantsoen, Leidse Schans (Campus Yours)

Omegaplantsoen, Leidse Schans (Campus Yours)

LEIDEN

Aantal woningen : 197

Over dit project

Begin 2021 werden aan het Omegaplantsoen 577 t/m 969 in Leiden zijn 197 nieuwe studentenwoningen opgeleverd. Het gaat opnieuw om woningen op Campus Yours op de Leidse Schans, waar DUWO al veel meer woningen heeft. Lijkt het je wat, een moderne, duurzame woning op deze campus? Hieronder vind je meer informatie erover.


De woningen

De woningen van het Omegaplantsoen zijn te vinden in een complex met in totaal zestien verdiepingen. De 197 studentenwoningen zitten op de eerste acht verdiepingen. De rest, op de negende tot en met de 16e verdieping, bestaat uit startersappartementen die niet door DUWO worden verhuurd.   

De meeste studentenwoningen in het complex zijn zelfstandige studio’s van 23,7 m2. Je hebt dus je eigen voordeur, keuken en sanitair. Verder zijn er enkele driekamerappartementen van maximaal 49,9 m2. De woningen zijn niet gemeubileerd of gestoffeerd. Bij de oplevering zijn de muren klaar om te verven en is de vloer nog kaal. Je kunt alles dan ook naar eigen smaak inrichten en er helemaal  je eigen plek van maken.

Een gedeelde wasmachineruimte is te vinden op de begane grond van het naastgelegen gebouw (ook van DUWO). De woningen hebben warmtepompboilers, waarvan je de inhoud deelt met de woning ernaast.
 

De omgeving

Sinds 2015 is Campus Yours in Leiden voor studenten, starters en doorstromers dé plek om te wonen als je het leuk vindt om op een levendige campus te wonen. Aan het Omegaplantsoen woon je autovrij langs het Rijn-Schiekanaal met veel groen. Er lopen twee fietspaden door de campus, richting het historische centrum van Leiden (zes minuten fietsen) en richting de recreatiegebieden bij het kanaal (polderpark Cronesteyn). Winkels en horeca zijn eveneens in de buurt. Het NS-station Lammenschans is enkele minuten lopen. Vandaar af is een directe verbinding met Leiden Centraal en Utrecht Centraal.

De campusgebouwen zijn door archtectenbureau Mecanoo ontworpen als een moderne interpretatie van de Leidse grachten in de binnenstad. Ze variëren van zes tot zestien verdiepingen en hebben gevels met verschillende kleuren, materialen, hoogtes en breedtes. Met de oplevering van dit laatste complex is de campus helemaal klaar.
 

Duurzaamheid

De studio’s zijn in alle opzichten duurzaam. Ze hebben geen gasaansluiting en worden verwarmd met elektrische radiatoren. Voor de opwekking van warm water wordt gebruik gemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen. De zonnepanelen verzorgen een deel van de elektriciteit voor de warmtepompen. Bij bijna alle woningen wordt de inhoud van de warmtepompboiler gedeeld met de woning ernaast.
 

Ontwerp, bouw en exploitatie


Ontwerp: Mecanoo.

Ontwikkeling en bouw: Vorm Ontwikkeling en Ballast Nedam Ontwikkelmaatschappij

De nieuwbouw is eigendom van Syntrus Achmea. DUWO treedt hier op als verhuurder en beheerder.

 

Contract en huurprijs

De woningen zijn beschikbaar voor voltijd studenten en worden verhuurd met een campuscontract. De bruto huurprijs van de studio’s is vanaf € 509 per maand. De driekamerappartementen kosten aan bruto huur maximaal € 696 per maand. Deze kosten zijn inclusief servicekosten, maar zonder elektra, internet en tv. Bij alle woningen is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Voor 80% van de woningen is dit vanaf 18 jaar; voor 20% kun je vanaf 23 jaar huurtoeslag aanvragen.

De woningen worden binnenkort aangeboden via verzameladvertenties op ROOM.nl. Je wordt geselecteerd op je inschrijfduur bij ROOM.

 


Algemeen

  • Plaats LEIDEN

Kenmerken

  • Woningtype Studentenwoningen
  • Aantal woningen 197

Planning

  • Datum van oplevering Begin februari 2021