Geen objecten gevonden

Over dit project

Kolffpad is een groot nieuw studentencomplex dat sinds half september 2021 wordt gebouwd in het Bio Science Park in Leiden. Je kunt er straks wonen in een mooi, groen en parkachtig campusgebied, in nieuwbouw met veel voorzieningen voor studenten. Universiteit, hogeschool en het gezellige centrum van Leiden liggen vlakbij.


De woningen

Er worden 289 woningen gebouwd die alle zelfstandig zijn. Je hebt er dus een eigen voordeur, eigen douche en toilet en een eigen keuken. Het overgrote deel van de woningen (248) krijgt een oppervlakte van 21 of 22 m2. De overige woningen (41) worden iets groter: 27 m2.

Voorzieningen

In het complex komen uitstekende voorzieningen voor de bewoners. Het gaat om drie mooi ingerichte gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een game & playroom, een studiecafé en een studieruimte. Die worden alle ingericht met input van studenten.

Doorvoor is een workshop gehouden, waarin studenten konden aangeven wat ze belangrijk vinden voor de gemeenschappelijke ruimten in het toekomstige complex. Daaruit bleek vooral een grote voorkeur voor een goede combinatie van mogelijkheden om te studeren en gezellig samen te ontspannen. Zo vroegen de studenten ons om onder meer geschikte ruimte waar je kunt studeren, inventaris voor spelletjes (bijv. voetbaltafel, biljarttafel, spelletjes e.d.), goed verplaatsbare meubels zodat de opstelling kan worden veranderd al naar gelang er bijvoorbeeld wordt gestudeerd, een voetbalwedstrijd gekeken of gewoon gezellig gelounged, goede koffie uit een professioneel koffieapparaat, mogelijkheden om samen te koken met een grotere groep en een picknicktafel buiten.

DUWO gaat proberen om de ruimten zoveel mogelijk naar de ideeën van de studenten in te richten.

Ook de meer praktische voorzieningen zijn aanwezig: een wasserette en een overdekte (dubbellaagse) fietsenstalling.

Omgeving

De omgeving van het nieuwe studentencomplex: die is vooral groen! Het nieuwbouwcomplex ligt aan het Kolffpad in een herontwikkeld groen en parkachtig campusgebied, het Bio Science Park. Het is een leuke plek om te wonen. Want behalve groen is de omgeving levendig en bedrijvig. De sfeer ademt er kennis, wetenschap, innovatie, onderzoek en onderwijs. Met ruim honderd kennisinstellingen en bedrijven uit de biotechnologische sector is het gebied de grootste Life Science cluster van Nederland. Veel bedrijven zijn start-ups waar jonge afgestudeerden werken. Afhankelijk van de studie die je volgt, zit je er dus misschien wel middenin je toekomst.

En qua bereikbaarheid zit je overal dichtbij: universiteitscomplexen, hogeschool, station Leiden CS en het stadscentrum zijn allemaal in de buurt.  

Duurzaamheid

Vrijwel alles aan het nieuwe studentencomplex Kolffpad is uiterst duurzaam. Het komt bovendien in een heel duurzame omgeving te staan, want in het Bio Life Science Park wordt natuurinclusief gebouwd. Dat betekent vooral veel toepassingen voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Het studentencomplex wordt dus ook vanuit dat uitgangspunt gebouwd. Zo krijgt het een groendak (met sedumplantjes), dat voor buffering van regenwater, luchtzuivering, vermindering van stedelijke hittestress en biodiversiteit zorgt. Op het dak zelf komen insectenhotels, die bijen, vlinders en andere insecten aantrekken. Op de begane grond worden ook gevels voorzien van groen en van nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Wie weet vliegen ze straks langs je raam… Door de aansluiting op de stadsverwarming wordt het complex volledig gasvrij. De bewoners gaan er elektrisch koken met stroom die wordt opgewekt met zonnepanelen.

Ontwerp en bouw

Het plan voor Kolffpad is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam. De bouw wordt uitgevoerd door Waal Bouw. Naar verwachting wordt de bouw medio 2023 opgeleverd. 

Contract en huurprijzen

Zoals in alle studentenwoningen van DUWO, krijg je hier een campushuurcontract. Dat houdt in dat je hier je hele studie kunt wonen, maar zes maanden na afstuderen naar een andere woning moet verhuizen.

De huurprijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar zullen in elk geval betaalbaar voor studenten zijn. Het grootste deel van de woningen is bestemd voor studenten onder de 23 jaar en de andere woningen zijn voor studenten vanaf 23 jaar. Voor alle woningen is huurtoeslag mogelijk.

Presentatie Kolffpad

DUWO en aannemer Waal hielden eerder een tweetal informatie bijeenkomsten voor omwonenden. De presentatie is hier te vinden: BEKIJK DE PRESENTATIE

 

FAQ’s voor woningzoekenden

Hoe kan ik op deze woningen reageren?

Op deze toekomstige woningen kun je nog niet reageren. Als het zover is, komt dat op onze website te staan. Vanaf dat moment kun je reageren op de aanbodwebsite ROOM.

Kan ik me alvast voor deze woningen aanmelden?

Nee, dat is nu nog inet mogelijk. Het is wel verstandig om je alvast in te schrijven op ROOM, als je daar nog niet bent ingeschreven. Dan bouw je namelijk wachttijd op en maak je meer kans tegen de tijd dat de woningen klaar zijn.

 

FAQ’s voor omwonenden

Waar kan ik zien wat voor gebouw het wordt?

Er zijn enkele bijeenkomsten met omwonenden geweest waarop informatie werd gegeven. Voor wie die heeft gemist: klik op de impressies boven.

Waar kan ik bouwoverlast melden?

Dat kan bij de aannemer. De bouw wordt uitgevoerd door Waal Bouw. Voor vragen en opmerkingen over de bouw of klachten over bouwoverlast kan met de aannemer worden gebeld. Het telefoonnummer is: 010-2482828. Contactpersoon is de heer M. Heikoop.

 


Kenmerken

  • Woningtype Studentenwoningen
  • Aantal woningen 289