Geen objecten gevonden

Over dit project

Eenvoudig wonen en zonder luxe voorzieningen, maar wel op een toplocatie in Den Haag en tegen een laag huurtarief! Spreekt dit je aan? Dan ben je wellicht geïnteresseerd in een kamer in het voormalige Rode Kruisgebouw dat in het kader van de Leegstandswet voor vijf jaar aan studenten verhuurd gaat worden.


De woningen

De studentenkamers en studio die in het Rode Kruisgebouw worden gerealiseerd, zijn bedoeld voor tijdelijke verhuur van maximaal vijf jaar. Daarom krijgen ze ook minimale voorzieningen. Bij de ombouw van het kantoor naar studentenwoningen wordt vooral geïnvesteerd in de gemeenschappelijke keukens, badkamers en toiletten, de infrastructuur en de (brand)veiligheid.

DUWO verbouwt het pand op verzoek van de gemeente Den Haag. Daarmee heeft de stad er op korte termijn weer 95 studentenwoningen bij. Omdat het gebouw voor niet meer dat vijf jaar kan worden verhuurd, wordt het niet volledig gerenoveerd. De voormalige kantoorruimtes worden letterlijk opgesplitst in studentenkamers en een studio. Vloeren, muren en plafonds die erin zaten, blijven zoals ze zijn. Als je hier niet van schrikt en je wel van een uitdaging met de verfkwast houdt, kun je hier prima je eigen woonplekje van maken! Daar staat ook een prettige huurprijs tegenover…

De oppervlakten van de woningen en de voorzieningen komen binnenkort op deze pagina te staan.

Omgeving

De locatie van het Rode Kruisgebouw, Leeghwaterplein 27-31 in Den Haag, ligt zo centraal dat het voor vrijwel iedere Haagse student een droomlocatie is om te wonen. Zowel de Haagse Hogeschool, het openbaar vervoer als het overdekte winkelcentrum Megastores vind je er namelijk op loopafstand.

Contract en huurprijs

Ben je voltijd student in regio Haaglanden, Delft of Leiden? Dan kun je hier een kamer of studio huren.

We verhuren de kamers en studio met een contract op basis van de Leegstandwet waarbij de campusbepalingen ook van toepassing zijn. Dit betekent dat er een einddatum in het contract is opgenomen. Die einddatum wordt alleen verlengd als de Leegstandwetvergunning wordt verlengd.

Vooralsnog is de einddatum op 30-4-2025 gesteld.

De hoogte van de huurprijs is daarentegen wel zeer  aantrekkelijk. De kamers en studio worden namelijk flink afgeprijsd ten opzichte van de maximale huurprijs. De exacte huurprijzen komen binnenkort op deze pagina te staan.

Reageren

Vanaf 8 april kun je het woonaanbod in het Rode Kruisgebouw vinden op ROOM.nl en meer lezen over de oppervlakten van de kamers en de exacte huurprijzen.

 


Algemeen

  • Plaats 'S-GRAVENHAGE

Kenmerken

  • Woningtype Studentenwoningen
  • Aantal woningen 95
  • Doelgroep Studenten

Planning

  • Start van verhuur 15 mei 2020
  • Locatie op kaart