Rode Kruisgebouw

Leestijd: 2 min

Eenvoudig wonen en zonder luxe voorzieningen, maar wel op een toplocatie in Den Haag en tegen een laag huurtarief! Spreekt dit je aan? Dan ben je wellicht geïnteresseerd in een kamer in het voormalige Rode Kruisgebouw dat tot halverwege 2025 in het kader van de Leegstandswet aan studenten wordt verhuurd.

De woningen

De studentenkamers en studio in het Rode Kruisgebouw, zijn bedoeld voor tijdelijke verhuur tot in 2025. Daarom hebben ze ook minimale voorzieningen. Bij de ombouw van het kantoor naar studentenwoningen werd vooral geïnvesteerd in de gemeenschappelijke keukens, badkamers en toiletten, de infrastructuur en de (brand)veiligheid.

DUWO verbouwde het pand op verzoek van de gemeente Den Haag. Daarmee kreeg de stad er in zeer korte tijd weer 95 studentenwoningen bij. Omdat het gebouw slechts voor een beperkt aantal jaar kan worden verhuurd, werd het niet volledig gerenoveerd. De voormalige kantoorruimtes werden letterlijk opgesplitst in studentenkamers en een studio. Vloeren, muren en plafonds die erin zaten, bleven zoals ze zijn. Daardoor konden bewoners hier met de verfkwast aan de gang en er echt hun eigen woonplek van maken. En daar staat ook een prettige huurprijs tegenover…

Omgeving

De locatie van het Rode Kruisgebouw, Leeghwaterplein 27-31 in Den Haag, ligt zo centraal dat het voor vrijwel iedere Haagse student een droomlocatie is om te wonen. Zowel de Haagse Hogeschool, het openbaar vervoer als het overdekte winkelcentrum Megastores vind je er namelijk op loopafstand.

Contract en huurprijs

Ben je voltijd student in regio Haaglanden, Delft of Leiden? Dan kun je hier een kamer of studio huren.

We verhuren de kamers en studio met een contract op basis van de Leegstandwet waarbij de campusbepalingen ook van toepassing zijn. Dit betekent dat er een einddatum in het contract is opgenomen. Die einddatum wordt alleen verlengd als de Leegstandwetvergunning wordt verlengd.

Vooralsnog is de einddatum op 30-4-2025 gesteld.

De hoogte van de huurprijs is daarentegen wel zeer  aantrekkelijk. De kamers en studio worden namelijk flink afgeprijsd ten opzichte van de maximale huurprijs. De exacte huurprijzen komen binnenkort op deze pagina te staan.

Reageren

Het woonaanbod in het Rode Kruisgebouw kun je vinden op ROOM.nl. Hier is ook meer lezen over de oppervlakten van de kamers en de exacte huurprijzen.

 

Algemeen

Plaats
'S-GRAVENHAGE

Kenmerken

Woningtype
Studentenwoningen
Aantal woningen
95
Doelgroep
Studenten

Planning

Status
Opgeleverd
Terug naar overzicht