Geen objecten gevonden

Over dit project

DUWO gaat studenten- en jongerenhuisvesting in de toekomstige Sluisbuurt in Amsterdam bouwen. Het plan is  nog volop in ontwikkeling. Maar er is wel al  het een en ander over te vertellen. Het gaat om twee gebouwen met woningen voor studenten en jongeren. De precieze verdeling van die groepen is nog niet bekend. Studenten en jongeren zullen op aparte verdiepingen komen te wonen. Net als in sommige andere complexen van DUWO zullen de gemeenschappelijke voorzieningen sterk gericht zijn op ontmoetingen en interactie tussen bewoners.  

 


De woningen

De 800 woningen worden merendeels zelfstandig (met eigen voordeur, keuken, badkamer en wc). Omdat het plan nog in ontwikkeling is, is de oppervlakte van de woningen nog niet bekend.

Voorzieningen

Algemene ruimten en voorzieningen en commerciële of maatschappelijke bedrijfsruimten op de begane grond, die voor de nodige levendigheid zullen zorgen.

Omgeving

De woningen komen te staan in de splinternieuwe Amsterdamse wijk Sluisbuurt die wordt gebouwd op de kop van Zeeburgereiland. In de buurt komt de nieuwbouw van Hogeschool Inholland.

De wijk zelf bestaat uit drie delen. Het hart ervan wordt gevormd door het Waterbassin met daaromheen een wandelgebied en een plein met winkels, café’s, restaurants, de Hogeschool Inholland en voorzieningen voor de wijk. Op de dijken bij het Sluispark valt straks te wandelen en is er uitzicht op het IJ. De openbare ruimte in de Sluisbuurt wordt in het algemeen ingericht op wandelen, fietsen en sporten. En als de zon schijnt, kun je er altijd van genieten, want de stoepen aan de zonzijde worden ruimer gemaakt.

De Sluisbuurt is in ieder geval bereikbaar via de IJtram en een toekomstige fietsverbinding richting centrum. De komende jaren wordt het aantal OV-verbindingen verder uitgebreid, evenals de bereikbaarheid per auto en fiets. Vanaf de nieuwe studenten- en jongerencomplexen rijdt IJtram lijn 26 in tien minuten naar het Centraal Station. Lopend ben je in tien minuten in de gezellige Indische buurt.  

Duurzaamheid

De Sluisbuurt wordt een bijzondere wijk, waarin zeer veel aandacht wordt gegeven aan duurzaamheid, natuur en ecologie. Alle gebouwen zullen voldoen aan strenge duurzaamheidseisen en al tijdens de bouw wordt rekening gehouden met eventueel hergebruik in de toekomst. Ook krijgt bebouwing bijvoorbeeld nestkasten voor vogels en/of groene gevels en daken tegen hittestress. In het algemeen komt er veel groen in de wijk. Bij de aanleg wordt gezorgd dat de wijk straks extreme regenbuien zo goed mogelijk kan weerstaan. Autoluwe straten dragen eveneens bij aan een prettig woon- en leefklimaat.

Verwarming en afvalverwijdering worden uiterst duurzaam. Er komt een ondergronds systeem voor afvaltransport. De wijk krijgt geen aardgasaansluitingen, maar wordt aangesloten op stadswarmte, waarbij  restwarmte uit het Oostelijk Havengebied voor warm water en verwarming van je huis gaat zorgen.   

Ontwerp en bouw

Het ontwerp van de studenten- en jongerenhuisvesting wordt uitgevoerd door MEI Architecten. De bouwer is nog niet bekend. De verwachting is dat eind 2022/begin 2023 met de nieuwbouw kan worden begonnen en dat de oplevering een jaar later zou kunnen plaatsvinden. 

Contract en huurprijzen

Ook de huurprijzen van de woningen zijn nog niet bekend. Zo gauw dat het geval is, kun je ze hier vinden. De studentenwoningen zullen in elk geval worden verhuurd met het bekende campuscontract.

 

Reageren

Reageren op deze woningen is nog niet mogelijk. De studentenwoningen zullen twee maanden voor oplevering worden aangeboden op aanbodplatform ROOM. Van de jongerenwoningen is nog niet bekend hoe ze zullen worden aangeboden.

 


Algemeen

  • Plaats AMSTERDAM

Kenmerken

  • Aantal woningen 800