't Kwartier

Leestijd: 3 min

DUWO bouwde een splinternieuw complex met betaalbare studentenstudio’s in het Havenkwartier in Deventer: ‘t Kwartier, te vinden aan de Scheepvaartstraat 6C 1-140. In november 2019 werd het in gebruik genomen. De woningen worden aangeboden via ROOM. Als er nog woningen beschikbaar komen, zijn ze ook daar te vinden.

 

De woningen

De 139 woningen in ‘t Kwartier zijn voor het overgrote deel studio’s. Verder zijn er twee studettes (kleine studio) en vijf tweekamerappartementen. Alle woningen zijn zelfstandig. Je hebt dus een eigen keuken, badkamer en wc. De studio’s zijn 24 m2 groot, de tweekamerappartementen 37,5 en de studettes 19,5 en 22 m2. Voor de meeste woningen betaal je – na aftrek van huurtoeslag – een huur van 315 euro in de maand (zie onder voor nadere specificatie). Het gebouw heeft in totaal zes woonlagen.

Voorzieningen

Het complex heeft een fietsenberging, een wasmachineruimte, een gemeenschappelijke ruimte en een lift.

Omgeving

‘t Kwartier staat aan de Scheepvaartstraat en ligt uitermate gunstig in het Havenkwartier. De Saxion Hogeschool is minder dan tien minuten lopen, het station circa 15 minuten en de bushalte is op 100 meter.
Het Havenkwartier is een leuke en gezellige plek om te wonen. Het gaat om een 100 jaar oud binnenhavengebied waar al een aantal jaren een bijzondere herontwikkeling aan de gang is. Het gebied is inmiddels veranderd in een hippe hotspot. Er is van alles te beleven. In de oude havengebouwen zitten onder meer creatieve ondernemers en een goedlopende foodcourt en in het hele gebied is veel te doen op het gebied van kunst, cultuur en horeca. Ook worden vaak grotere publieksactiviteiten georganiseerd (denk aan muziek, festivals, markten, workshops enz.) Ondertussen is de beroepshaven nog in bedrijf. Op het terrein staat veel industrieel erfgoed. Met dat als achtergrond is ook het studentencomplex ontworpen (door Te Kiefte Architecten).

Duurzaamheid

In ‘t Kwartier woon je uiterst duurzaam. Het gebouw is al volledig voorbereid op de aanstaande energietransitie die Nederland in 2050 CO2-arm moet maken en waarbij het gebruik van gas wordt ingeruild voor duurzame energie. Op het dak van het gebouw zijn zonnepanelen geplaatst voor het opwekken van duurzame stroom en warmtepompen voor het opwekken van duurzame warmte voor zowel verwarming en warmtapwater. Als huurder ga je koken op duurzame stroom.  Ook aan de verwarming van de binnenruimten en het tapwater komt geen gas te pas. Kamers en gangen worden verwarmd en gekoeld met zogenoemde ‘betonkernactivering’. Dat is een speciaal verwarmingssysteem waarbij water met lage temperatuur door leidingen in de betonnen vloeren wordt gepompt. Voor de verlichting wordt energiezuinige ledverlichting toegepast. Dankzij al deze duurzame voorzieningen is de nieuwe studentenflat nagenoeg CO2-neutraal en bij oplevering in het bezit van energie-index A.

Ontwerp en realisatie

Architect: Te Kiefte Architecten

Bouwkundig: Plegt-Vos Oost

Installaties: Breman zwolle/Kampen

Contract en huurprijzen

Om deze woningen te kunnen huren moet je voltijd een studie volgen. Bij DUWO krijg je een campuscontract (wat betekent dat je je studentenwoning een half jaar na afstuderen weer moet verlaten).
Voor alle woningen in het Havenkwartier is huurtoeslag mogelijk. Voor de studio’s en de studettes kun je dat vanaf 18 jaar aanvragen. Voor de tweekamerappartementen vanaf 23 jaar.

Huurprijzen:

Type A: huurprijs: € 529,90; bedrag huurtoeslag € 195,00; te betalen huur € 334,90; vanaf 18 jaar

Type B: huurprijs: € 490,26; bedrag huurtoeslag € 175,00; te betalen huur € 315,26; vanaf 18 jaar

Type C: huurprijs: € 510,26; bedrag huurtoeslag € 155,00; te betalen huur € 355,26; vanaf 18 jaar

Type D: huurprijs: € 620,26: bedrag huurtoeslag € 248,00; te betalen huur € 372,26; vanaf 23 jaar

Reageren

Als er woningen beschikbaar zijn, staan ze op het aanbodplatform ROOM.nl.

Algemeen

Plaats
DEVENTER

Kenmerken

Woningtype
Studentenwoningen
Aantal woningen
139
Doelgroep
Studenten

Planning

Status
Opgeleverd
Terug naar overzicht