Geen objecten gevonden

Naar overzicht
  • Sigmaplantsoen, Leidse Schans (Campus Yours)

Sigmaplantsoen, Leidse Schans (Campus Yours)

LEIDEN

Aantal woningen : 249

Over dit project

Campus Yours op de Leidse Schans is in Leiden dé nieuwe plek voor studenten. In juli 2019 kreeg de campus er opnieuw 249 studentenwoningen bij: aan het Sigmaplantsoen. Ze zijn inmiddels verhuurd, maar als er een vrijkomt, kunt je die vinden op ROOM.


De woningen

Het studentencomplex heeft 249 woningen. Er zijn zelfstandige studio’s vanaf 22,1 m2 en enkele twee-, drie- en vierkamerappartementen. De woningen zijn niet gemeubileerd of gestoffeerd. Je kunt de woning dus helemaal  naar eigen smaak inrichten en er je eigen plek van maken. Er zijn ook wasmachines waar je gebruik van kunt maken. Deze bevinden zich in een ander blok op de campus.

De omgeving

Aan het Sigmaplantsoen woon je op een autovrije campus langs het Rijn-Schiekanaal met veel groen. Er lopen twee fietspaden door de campus, richting het historische centrum van Leiden (zes minuten fietsen) en richting de recreatiegebieden bij het kanaal (polderpark Cronesteyn). Winkels en horeca zijn eveneens in de buurt. Het NS-station Lammenschans is enkele minuten lopen.

De campusgebouwen zijn door archtectenbureau Mecanoo ontworpen als een moderne interpretatie van de Leidse grachten in de binnenstad. Ze variëren van zes tot zestien verdiepingen en hebben gevels met verschillende kleuren, materialen, hoogtes en breedtes. De campus is in 2020 helemaal klaar.

Duurzaam wonen

De woningen zijn in alle opzichten duurzaam. Ze hebben geen gasaansluiting en zijn extra geïsoleerd. In verwarming en heet water wordt voorzien door een combinatie van een warmtepompboiler, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW-installatie) en zonnepanelen op het dak.  

 

Contract en huurprijs

De bruto huur ligt tussen € 254 en € 697 per maand (let op: na aftrek van maximale huurtoeslag!). Het is voor alle woningen mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. De woningen worden verhuurd met een campuscontract. Daarvoor moet je voltijd student zijn. Een derde deel wordt via de onderwijsinstelling verhuurd aan internationale studenten.

FAQ’s

Hoe kun je reageren op een studio in Epsilonplantsoen?

Leegkomende woningen worden aangeboden op aanbodplatform ROOM.nl. Ze worden toegewezen op basis van inschrijfduur.

 


Algemeen

  • Plaats LEIDEN

Kenmerken

  • Woningtype Studentenwoningen
  • Aantal woningen 249
  • Doelgroep Studenten

Planning

  • Datum van oplevering 24 juli 2019
  • Start van verhuur 24 juli 2019