Epsilonplantsoen, Leidse Schans (Campus Yours)

Leestijd: 2 min

Epsilonplantsoen is een nieuw studentencomplex op Campus Yours op de Leidse Schans. In juni 2019 werden deze 218 zelfstandige studentenwoningen opgeleverd en voor het eerst verhuurd.

De woningen

De 218 woningen van het Epsilonplantsoen zijn verdeeld over zeven verdiepingen. Het gaat met name om studio’s met een oppervlakte vanaf 23,6 m2. Ook zijn er enkele driekamerappartementen. De woningen zijn niet gemeubileerd of gestoffeerd. Je kunt je woning dus naar eigen smaak inrichten en er je eigen plek van maken. Er zijn ook wasmachines waar je gebruik van kunt maken. Deze bevinden zich in een ander blok op de campus.

De omgeving

Aan het Epsilonplantsoen woon je op een autovrije campus langs het Rijn-Schiekanaal met veel groen. Er lopen twee fietspaden door de campus, richting het historische centrum van Leiden (zes minuten fietsen) en richting de recreatiegebieden bij het kanaal (polderpark Cronesteyn). Winkels en horeca zijn eveneens in de buurt. Het NS-station Lammenschans is enkele minuten lopen.

De campusgebouwen zijn door archtectenbureau Mecanoo ontworpen als een moderne interpretatie van de Leidse grachten in de binnenstad. Ze variëren van zes tot zestien verdiepingen en hebben gevels met verschillende kleuren, materialen, hoogtes en breedtes. In 2020 is de campus helemaal klaar.

Duurzaamheid

De studio’s zijn in alle opzichten duurzaam. Ze hebben geen gasaansluiting en worden verwarmd met elektrische radiatoren. Voor de opwekking van warm water wordt gebruik gemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen. De zonnepanelen verzorgen een gedeelte van de elektriciteit voor de warmtepompen. Bij bijna alle woningen wordt de inhoud van de warmtepompboiler gedeeld met de woning ernaast.

Ontwerp en bouw

Ontwerp: Mecanoo

Ontwikkeling en bouw: Vorm Ontwikkeling en Ballast Nedam Ontwikkelmaatschappij

Contract en huurprijs

De woningen zijn beschikbaar voor voltijdstudenten en worden verhuurd met een campuscontract. De bruto huurprijs ligt tussen € 254 en € 319 per maand (let op: na aftrek van huurtoeslag!). Bij alle woningen is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

FAQ’s

Hoe kan ik reageren op een studio in Epsilonplantsoen?

Leegkomende woningen worden aangeboden op aanbodplatform ROOM.nl. Ze worden toegewezen op basis van inschrijfduur.

Algemeen

Plaats
LEIDEN

Kenmerken

Woningtype
Studentenwoningen
Aantal woningen
218
Doelgroep
Studenten

Planning

Status
Opgeleverd
Terug naar overzicht