Langebrug

Leestijd: 2 min

Aan de Langebrug in Leiden verhuurt DUWO 216 betaalbare studentenkamers. Dit zijn onzelfstandige woningen. Je hebt dus een eigen kamer met gedeelde voorzieningen.

De kamers

Wonen aan de Langebrug betekent wonen in het hartje van het centrum! De huurprijzen liggen tussen €252 en €272 per maand (kale huur). Daarnaast betaal je €80 aan servicekosten (waaronder snel internet, tv-signaal en gemeentelijke heffingen). Je sluit zelf een contract af voor elektra, water en verwarming met een leverancier.

Naast de kale huur betaal je ongeveer 80 euro aan servicekosten (waaronder snel internet, tv-signaal en gemeentelijke heffingen). Je zult zelf een contract voor elektra, water en verwarming met een leverancier moeten afsluiten (schatting: zo'n 65 euro per maand per bewoner).

Het woningaanbod van DUWO vind je op het online platform voor studentenwoningen, room.nl.

De gebouwen en de voorzieningen
De nieuwbouw staat op de locatie van de voormalige panden van Sociale Zaken en de brandweerkazerne. De kamers zijn verdeeld over 4 gebouwen met adressen aan Langebrug, Dwarsboomgaardsteeg en Boomgaardsteeg. De adressen aan Langebrug hebben liften, dus voor deze kamers hoef je meubels niet de trap op te hijsen. Er is een inpandige en afgesloten fietsenstalling.
In de badkamer van elke groep kamers is plek gemaakt om een wasmachine aan te sluiten.

De omgeving
Je woont in hartje centrum van Leiden. Alle mogelijke voorzieningen zoals cafés, terrasjes en supermarkten heb je binnen handbereik. De Breestraat, met elke winkel die je maar kunt bedenken, ligt parallel aan Langebrug. Je woont ook vlak bij het Van der Werfpark: de ideale plek om in de zomer te studeren in de zon.

Met 5 minuten fietsen ben je bij station Leiden. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden ligt letterlijk naast de deur. Andere faculteiten bevinden zich op loopafstand. De dichtstbijzijnde (betaalde) parkeerplaats is Garenmarkt.

Oog voor duurzaamheid
Op diverse manieren is er rekening gehouden met verduurzamen. Zo is er gebruik gemaakt van zonneboilers. Met de zonneboilers wordt iets meer dan de helft van het warm-tapwater (voor douchen) opgewarmd. Per jaar scheelt dat zo’n €50 per bewoner.

Ook de bewoners krijgen handreikingen om duurzamer te leven. De eerste bewoners van Langebrug hebben een douchecoach (een douchezandloper) gekregen. Én tips en tricks om gas, elektra en water te besparen. Want duurzaam leven is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Algemeen

Plaats
LEIDEN

Kenmerken

Woningtype
Studentenwoningen
Aantal woningen
216

Planning

Status
Opgeleverd
Terug naar overzicht