Spinozacampus

Leestijd: 2 min

Alle studentenwoningen op de Spinozakamers hebben een eigen voordeur en eigen keuken, douche en toilet. Je woont hier dichtbij openbaar vervoer en binnen 15 minuten ben je in hartje Amsterdam. Je huurt al vanaf 488,05 euro per maand (inclusief servicekosten). Huurtoeslag is mogelijk vanaf 18 jaar (maximaal 173 euro per maand). Geïnteresseerd? Je kunt reageren vanaf 24 maart.

De woningen
De 111 studentenwoningen hebben een oppervlakte van 18 vierkante meter.
De woningen zijn voorzien van een keukenblok en gordijnen.

Je betaalt 488,05 euro, inclusief servicekosten. Goedkoop internet van Ziggo is in de servicekosten begrepen. 

Voorzieningen in de omgeving
In de directe omgeving is er veel groen. Je woont bijna naast het nieuwe World of Food (WOF). De WOF, de tweede in Nederland, is gebaseerd op de Aziatische markten waar je overdekt je boodschappen doet en je eten koopt en/of opeet. In deze WOF komt een drive-in McDonald’s, coffee to go, bruin café en veel leuke restaurantjes voor afhaalmaaltijden of ter plekke opeten. Op Spinozacampus I vind je ook een kledingmaker/vermaakservice, fietsenverkoop/reparatie, computerservice en tweedehandscomputers.
 

Voorzieningen in het gebouw
Het gebouw heeft een overdekte fietsenstalling en wasmachine ruimte. Wassen en drogen kan met een waskaart die je online oplaadt. Ook een machine reserveren doe je online. Je hoeft alleen nog maar je was in de trommel te doen.
Het gebouw heeft een gemeenschappelijke ruimte met terras.

Bijzonder project
Bijzonder aan deze nieuwe studentenwoningen is dat ze gefinancierd zijn door particuliere beleggers en worden verhuurd en beheerd door een woningcorporatie gespecialiseerd in studentenhuisvesting. Het is een voor Nederland nieuwe vorm van samenwerken waarmee een - eveneens - nieuwe weg is ingeslagen voor de financiering van sociale woningbouw. En toch zijn de woningen betaalbaar gebleven.
In totaal worden er 551 nieuwbouwwoningen gebouwd.

Algemeen

Plaats
AMSTERDAM

Kenmerken

Woningtype
Studentenwoningen
Aantal woningen
111

Planning

Status
Opgeleverd
Terug naar overzicht