Naar overzicht
 • Spark Village
 • Spark Village
 • Spark Village

Spark Village

AMSTERDAM

Aantal woningen : 80

Over dit project

Science Park 621 t/m 637; 802 t/m 813 (met toevoegingen)


 

240 woningen voor jonge (nieuwe) Amsterdammers!

Spark Village is een wooncomplex voor jongeren van 18 t/m 27 jaar: 80 studenten, 120 statushouders en 40 jongeren (die niet voltijd studeren). Samen bouwen aan een community; waar je kunt leren van anderen en we ook van je verwachten dat je zelf je steentje bijdraagt.

De woningen staan op een van de meest high tech locaties van Europa: het Amsterdam Science Park. Innovatie, bedrijven, wonen en wetenschap gaan hier hand in hand. Met Startup Village letterlijk naast het complex, ben je niet de eerste die hier een mooie start maakt! Gelegen in Amsterdam Oost, naast de Indische buurt en Watergraafsmeer. Voorzieningen als horeca en supermarkten om de hoek.

De woningen zijn 24m2 en geschikt om alleen in te wonen. In het midden vind je een plein met groen en de gemeenschappelijke ruimte, waar je activiteiten kunt gaan organiseren.

Omdat wij veel waarde hechten aan een sucesvolle community hebben we onze klantacceptatieprocedure aangepast. In eerste instantie wordt je geselecteerd op je inschrijfduur bij ROOM. Vervolgens zijn er aanvullende criteria die bepalen of je in aanmerking komt voor de woning.  

Woningen 
Spark Village bestaat uit 240 woningen voor eenpersoonshuishoudens. De helft van de woningen zijn op de begane grond, de andere helft op de eerste verdieping. Er zijn slechts twee woonlagen en er is veel ruimte voor groen tussen de woningen. Zo kun je op een veilige en prettige manier thuiskomen.

 • 24m2
 • Eigen keuken en badkamer
 • All-electric met zonnepanelen
 • Voorzien van pvc-vloer, afgewerkte wanden en gordijnen
 • Je zorgt zelf voor een koelkast en elektrische kookplaat
 • Geen wasmachineaansluiting (er is vanaf medio december 2018 een wasruimte)  

Contract en huurprijs 
Ben je nog voltijd student? Dan ga je bij DUWO huren met een campuscontract. We bieden 80 kamers aan via advertenties via ROOM.nl

De bruto huurprijs bedraagt € 482,14 (onder voorbehoud), dit is de huurprijs inclusief de servicekosten. Voor deze woning kun je maximaal een bedrag van € 192,00 per maand aan huurtoeslag ontvangen.  

Gemeenschappelijke ruimte 
Spark Village is ruim opgezet. In het midden van het complex vind je een plein met een gemeenschappelijke ruimte. Hier kun je elkaar ontmoeten en activiteiten organiseren. Op de begane grond is een grote ruimte inclusief kookvoorzieningen. Boven is er ruimte voor het organiseren van kleinere activiteiten. Ook zijn er wasmachines die je kunt gebruiken (vanaf medio december 2018).  

Buurt en voorzieningen 
De woningen staan op een van de meest high tech locaties van Europa: het Amsterdam Science Park. Je komt te wonen in een gebied waar innovatie, wetenschap en bedrijvigheid hand en hand gaan. Op Science Park vind je de UvA en het AUC, sportvoorzieningen en supermarkten. Het is daarnaast ook goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer (NS-station), de auto (nabij ring A10) en natuurlijk op de fiets. Zo zit je binnen een paar minuten in de Indische Buurt, is het centrum 10 minuten fietsen en ben je ook zo op het strand van Blijburg.  

Startup Village 
Letterlijk naast Spark Village vind je het Startup Village. Op deze plek werken startups aan het realiseren van innovatieve, high-tech projecten. In het midden van het Startup Village vind je een gezellige koffietent waar je je nieuwe buren kunt ontmoeten. Startup Village is nog volop in ontwikkeling, wellicht kun jij daar ook onderdeel van worden! Loop je onder het spoor door, dan kom je al snel bij de sportvoorzieningen aan de Kruislaan. Hier vind je ook het project Stek Oost van Stadgenoot, een soortgelijk wooncomplex waar diverse groepen jongeren bij elkaar wonen en (bijna) buren.

Community 
Spark Village is een wooncomplex voor jongeren van 18 t/m 27 jaar. Jullie bouwen samen aan een community waar je kunt leren van anderen en we ook van je verwachten dat je zelf je steentje bijdraagt. Op het complex komen 80 studenten, 120 statushouders en 40 jongeren (die niet voltijd studeren). In Spark Village geven we 240 mensen een thuis. Als community zorg je er samen voor dat alle bewoners prettig thuis kunnen komen. Dat doen we door aandacht te schenken aan drie leidende waarden:  

 • Aandacht voor anderen
 • Openheid
 • Sociale verantwoordelijkheid

Zelf ondernemen 
Een community wordt gemaakt door mensen. We verwachten dat je je minimaal 1 uur per week bezighoudt met het bijwonen en/of organiseren van activiteiten voor de community. Hierbij kies je zelf wat het beste bij je past. Heb je groene vingers? Maak plannen voor een moestuin! Wil je samen sporten? Organiseer een bootcamp met je buren! Wil je een andere taal leren? Ga opzoek naar een buur die je daarbij kan helpen! Of zoek samen de ondernemers op in Science Park en wordt onderdeel van een startup. Samen met je buren ben jij de baas over wat er gebeurt in Spark Village.  

Ken je buren 
Beter een goede buur, dan een verre vriend. Je wordt daarom ook vanaf dag één gekoppeld je buurman- of vrouw (statushouder). Je kunt je voorstellen dat als je nieuw bent in Nederland je vaak nog veel vragen hebt. Jij bent de aangewezen persoon om je buren hierbij te helpen!  

Community builders 
Zes personen krijgen de taak van community builder. Deze bewoners zetten zich minimaal 4 uur per week in voor de community en worden hierin begeleid door Academie van de Stad. De community builders heten alle bewoners welkom en zijn aanspreekpunt. Zij hebben goed contact met de corporaties en organisaties uit de omgeving en kunnen je dus vaak helpen bij het beantwoorden van je vragen. Daarnaast krijgen zij de taak om iedereen zoveel mogelijk te betrekken bij de community. Door de organisatie van sociale activiteiten en het verbinden van bewoners, zorgen zij ervoor dat Spark Village een fijne plek is om te wonen voor iedereen. Wil je meer weten en heb je leuke ideeën om de community vorm te geven? Stel dan je vragen op de informatieavond!  

Wat moet je doen om een studio te bemachtigen in Spark Village?

1 We zijn op zoek naar mensen die voldoen aan dit profiel harde criteria:

 • Je staat ingeschreven op ROOM
 • Je bent voltijdstudent in de regio Amsterdam

Daarnaast: 

 • Ben je bereid je in te zetten voor de community
 • Sta je open voor mensen met een andere achtergrond
 • Kan je je vinden in de waarden: aandacht voor anderen, openheid en sociale verantwoordelijkheid

2 Reageren op ROOM (vanaf 11-09-2018)

Voldoe je aan alle criteria? Reageer dan nu op een woning! Als er woningen beschikbaar zijn, adverteren wij deze op ROOM. Omdat we later in de procedure selecteren op motivatie, maak je ook kans als je nog niet zo lang bent ingeschreven!

3 Deelname informatieavond (datum volgt)

De week na de advertenties krijg je van ons te horen of je wordt uitgenodigd voor de informatieavonden. Je aanwezigheid bij een van deze avonden is verplicht. Ben je niet aanwezig? Dan kom je niet meer in aanmerking voor een woning. Op de informatieavond vertellen wij iets meer over het project en het vervolg van de aanmeldprocedure. Ook kan je natuurlijk al je vragen stellen.

4 Invullen motivatie en inkomensgegevens (datum volgt)

Iedereen die op een informatieavond is geweest, krijgt de week erna een link toegestuurd met daarin een korte vragenlijst. Hier kan jij vertellen waarom je graag in Spark Village wil wonen en wat jij kan bijdragen aan de community. Daarnaast vragen we een studiebewijs waarmee je kunt aantonen dat je voltijdstudent bent in de regio, zodat we zeker weten dat je voor een woning in aanmerking komt.

5 Definitieve selectie (datum volgt)

Na het beoordelen van de motivaties krijg je van ons bericht of er een woning voor je is in Spark Village. Daarna vragen we je, als je de woning accepteert, ons een acceptatieformulier te sturen. Ben je niet geselecteerd? Dan kunnen we je op een reservelijst zetten. Dan maak je in de toekomst nog steeds kans op een woning.

6 Tekenen huurcontract uiterlijk 1 oktober 2018 (onder voorbehoud)

Het contract kun je online tekenen. De sleuteloverdracht vindt plaats op locatie tijdens het opleveren van de woning. Welkom in Spark Village!


Algemeen

 • Plaats AMSTERDAM

Kenmerken

 • Woningtype Studio
 • Aantal woningen 80

Planning

 • Datum van oplevering 4e kwartaal 2018
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden