Geen objecten gevonden

Naar overzicht
  • Balthasar van der Polweg Noord
  • Balthasar van der Polweg Noord

Balthasar van der Polweg Noord

DELFT

Aantal woningen : 136

Over dit project

Aan de Balthasar van Polweg verrijst binnen afzienbare tijd een nieuw studentencomplex: Balthasar van der Pol Noord. In dezelfde straat, aan de zuidrand van de TU-campus, staan al drie studentencomplexen van DUWO: twee torens die in 1997 gereed kwamen en een grote studentenflat uit 2011, beter bekend als BalPol III. Met de toekomstige bouw van Balthasar van der Pol Noord, komt daar dus een vierde bij. Het gebouw komt te staan op de huidige parkeerplaats tussen BalPol III en studentencomplex Korvezeestraat.

Feitelijk werden de plannen en het ontwerp voor de nieuwbouw al gemaakt in 2012. Bestuurlijke,  administratieve en milieutechnische obstakels zorgden echter voor veel vertraging. Ruim een jaar geleden gaf de gemeente groen licht voor de nieuwbouw en er is een bouwvergunning. DUWO staat inmiddels in de startblokken, maar wacht nog op de afhandeling van een bezwaarprocedure.

De woningen

De vierde BalPol krijgt 136 woningen, alle zelfstandige studio’s (met eigen voordeur, keuken en badkamer dus). Ze zijn ca. 28 m2 groot.  

Voorzieningen

Voor de ontmoeting met medestudenten komen er twee common rooms. De grootste – van ruim 300 m2 – is een collectieve gedeeltelijk overdekte buitenruimte. Binnen is er dan nog een common room van 85 m2. Voor de inrichting van beide ruimten wordt een interieurontwerper in de arm genomen. Verder krijgt het gebouw een inpandige fietsenstalling, een wasserette en een inpandige ruimte voor de afvalverzameling.  

Omgeving

Wonen in de nieuwe Balthasar van der Pol Noord betekent dat je op de levendige TU Delft campus zit. De groene, parkachtige ingerichte campus is met 161 hectare groter dan de Delftse binnenstad en daarmee een van de grootste van Europa. Als ze er allemaal zijn, werken er op de hele campus zo’n 27.000 mensen. Het zijn studenten, wetenschappers en medewerkers van de universiteit, maar ook personeel van de vele (technische en wetenschappelijke) bedrijven op de campus.  

Het nieuwe studentencomplex komt aan de zuidkant van de campus. Alle faculteiten en andere TU-gebouwen zijn dus snel bereikbaar. Ook de gebouwen van de Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland liggen vlakbij. Met de fiets ben je in 4 minuten op Station Delft Campus en in 7 minuten in de gezellige binnenstad van Delft. En voor de sportliefhebbers: het TU Sportcentrum, met onder meer studentensportverenigingen, ligt op een steenworp afstand. Eind 2023 gaat er ook nog een tram op de TU-campus rijden: lijn 19.

Duurzaamheid

Balthasar van der Pol Noord wordt voorzien van een groen dak voor meer biodiversiteit en goede afwatering. Voor de twee soorten dwergvleermuizen die in de buurt voorkomen wordt de gevel van het complex voorzien van nestkasten.

Ontwerp en bouw

Het ontwerp voor het gebouw is gemaakt door de architecten van Studio Ninedots uit Amsterdam. Het complex wordt modulair gebouwd door aannemer Daiwa House uit Montfoort, die is gespecialiseerd in die manier van bouwen. DUWO hoopt op zijn vroegst begin 2023 met de bouw te kunnen beginnen. Daarna gaat het dankzij de modulaire bouwmethode snel: oplevering wordt dan nog datzelfde jaar verwacht of in 2024.

Contract en huurprijzen

Om een woning in Balthasar van der Pol Noord te kunnen huren moet je voltijd een studie volgen. Bij DUWO krijg je een campuscontract (wat betekent dat je je studentenwoning een half jaar na afstuderen weer moet verlaten). Voor de woningen is huurtoeslag mogelijk vanaf 18 jaar. De huurprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Reageren

Om te kunnen reageren op de woningen, moet je zijn ingeschreven bij aanbodplatform ROOM.nl. Je kunt nu echter nog niet op deze woningen reageren. Alvast inschrijven is wel heel verstandig, want daarmee bouw je wachttijd op, waardoor je meer kans maakt als je uiteindelijk gaat reageren. Houd de website van DUWO en aanbodsite ROOM in de gaten.


Algemeen

  • Plaats DELFT

Kenmerken

  • Woningtype Studentenwoningen
  • Aantal woningen 136

Planning

  • Start bouw 2023