Vacature: medewerker Vestigingssecretariaat Delft m/v (32 uur)

04-12-2017

Heeft woningbouw geen geheimen voor jou?

Voor Vestiging Delft (Delft) zoeken we een betrouwbare 

Medewerker Vestigingssecretariaat Delft m/v (32 uur)

Wat ga je doen?
Als medewerker vestigingssecretariaat biedt je secretariële en administratieve ondersteuning op en aan onze vestiging in Delft. Denk hierbij aan het bemannen van de receptie, het redigeren van brieven, het notuleren van vergaderingen en het facilitair ondersteunen van het kantoor. 

Hoe ziet je dag eruit? Je bereidt vergaderingen voor, verzamelt en redigeert de vergaderstukken, plaatst deze in ons papierloze systeem iBabs zodat alle deelnemers zich kunnen voorbereiden. Uiteraard notuleer je de vergaderingen, verwerk je de verslagen en bewaak je de voortgang van de actiepunten. Ook beheer je de agenda’s van het vestigings-MT. 

Naast de taken voor het MT ontvang je de klanten en relaties van DUWO die zich bij jou zowel fysiek als via de telefoon melden. Ook kan het voorkomen dat je de afdeling Verhuur en Informatie ondersteunt door klantencontactformulieren te beantwoorden en andere administratieve werkzaamheden.

Kortom, een veelzijdige ondersteunende functie waarbij je tot je recht zult komen.

Hoe ga je dat doen?
Om deze functie goed uit te kunnen voeren ben je natuurlijk organisatorisch sterk. Je behoudt het overzicht over de verschillende agenda’s, de diverse vergaderingen en de daaruit voorkomende actiepunten, dus planning en organisatie zijn voor jou een bekende begrippen en vormen je tweede natuur.

Je bent zeer service gericht en doet je werk zo zorgvuldig mogelijk. Ook ben jij het eerste contactpunt van DUWO en vorm jij hét visitekaartje en ben jij onze gastvrouw of gastheer. 

Daarnaast ben je natuurlijk communicatief vaardig, flexibel en stressbestendig. Geen dag is hetzelfde en daarom zijn ook deze competenties noodzakelijk.

Wat vragen wij?

  • 3-5 jaar relevante werkervaring met een afgeronde MBO opleiding;
  • Ervaring en affiniteit met werken ineen Klantcontactcentrum is een pré;
  • Je bent pro actief, organisatie-sensitief, flexibel, kwaliteitgedreven, communicatief vaardig;
  • MS Office heeft geen geheimen voor jou, ervaring met iBabs is een pré;
  • Nederlands en Engels zijn goed in woord en geschrift. 

Wat bieden wij?
Natuurlijk bieden wij deze leuke functie met veel verantwoordelijkheid en een goede werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan. Jouw secundaire arbeidsvoorwaarden kun je via het Woondiensten Cafetariasysteem meer op maat snijden. Vanzelfsprekend kun je je blijven ontwikkelen in je vak, want elk jaar kun je gebruik maken van een persoonlijk ontwikkelingsbudget.

En natuurlijk ontvang je een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring van minimaal € 2.412,- en maximaal € 2.941,- bruto per maand bij fulltime dienstverband (CAO januari 2016 schaal E).

Solliciteren?
Wil je meer informatie, bel dan 088-2353896 en vraag naar Arwen Offenberg, Recruitment DUWO.

Je motivatie met CV kun je tot uiterlijk 22 december mailen naar sollicitatieduwonl.

 
Deel deze pagina