Studenten terug in antieke collegezaal

05-09-2017

Een van de oude collegezalen in het kantoor van DUWO in Delft wordt weer gebruikt waarvoor hij ooit was gemaakt: college geven. Maandag en dinsdag volgden derdejaars studenten een hele middag college in een antieke collegezaal met ouderwetse houten bankjes. Bijzonder, want dat is in vele decennia niet gebeurd. En hoe het dan zat op die harde collegebankjes? “Nou, eigenlijk wel goed…”

Het huidige hoofdkantoor van DUWO aan de Prof. Schermerhornstraat was ooit het Laboratorium voor Toegepaste Natuurkunde en Elektrotechniek. In de twee oude collegezalen bovenin werden lang geleden colleges gegeven. Toen DUWO het pand rond de eeuwwisseling in handen kreeg, waren de twee collegezalen er niet heel best aan toe, al was nog prima te zien dat ze heel mooi waren. Maar inmiddels zijn ze opgeknapt. Uit een van de zalen zijn de collegebanken verdwenen. Die wordt nu voor bijeenkomsten gebruikt. Maar in de andere zaal staan de oude collegebanken nog in het gelid. Omdat ze niet heel comfortabel leken te zitten, werden er kussentjes op gemaakt.

Zitcomfort
Het zitcomfort blijkt reuze mee te vallen. Rondvraag bij de studenten die maandag een middag op de oude banken doorbrachten, leert dat een lange zit er best te doen is. “Het is hier ontzettend warm. Dat wel. Maar het zit hier eigenlijk wel goed,” laat een groepje studenten in de pauze weten. “En die kussentjes zitten ook lekker. Het is prima uit te houden. Het is alleen wel lastig om actief bezig te zijn. De tafels staan eigenlijk te ver van de bankjes en je moet wel erg ver voorover buigen om te schrijven. Maar de omgeving hier maakt veel goed!”
De studenten die maandag en dinsdag in de oude zaal zaten, volgden een gezamenlijke minor van de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam: Responsible Innovation. Ook de studenten en docenten komen van de verschillende universiteiten.

Beide collegezalen worden soms aan externe partijen verhuurd. Op 5 oktober wordt in de zaal met de bankjes ook het jaarlijkse congres van Kences (brancheorganisatie studentenhuisvesting) gehouden. Tegelijkertijd wordt dan de campus in het TU-Noordgebied officieel geopend.

 
Deel deze pagina