Een kampvuur wordt ontstoken op campus Uilenstede

07-07-2017

Huh? Een vreugdevuur gebouwd door studenten, is dat niet gevaarlijk? Jazeker, open vuur ontsteken op de campus is gevaarlijk en ten strengste verboden, maar een ‘kampvuur’ is van oudsher de plek waar mensen samenkomen om elkaar verhalen te vertellen. Dat beeld lijkt niet meer helemaal van deze tijd, waarin iedereen de hele dag door wel iets te vertellen heeft. Je ziet ze zitten: kwetterend rond het Facebook- of Instagramvuur, bezig om zoveel mogelijk luisteraars aan zich te binden en zo weinig mogelijk te luisteren. Met saamhorigheid heeft het niet veel meer te maken. Misschien wordt het tijd voor een kampvuur 2.0. Daarom is nu op campus Uilenstede het ‘Camp-Fire’ geplaatst. Een groot uitgevallen, archetypisch padvindersvuur, zoals je dat ziet in stripverhalen: een paar dikke takken die kruislings op de grond liggen en daarboven die prachtige goudgele vlammen, die zich krullend een weg naar boven banen en reageren op beweging. Een menselijk meeting point op de campus, waar je gewoon in de ‘vlammen’ kunt staren en niets doen of zelfs een goed gesprek kan voeren. Eigenlijk is het idee vrij simpel: praat met elkaar.

Dit kampvuur was twee jaar geleden een blikvanger tijdens het jaarlijks terugkerende light-festival rond de grachtengordel in Amsterdam. De VBU, Ursem (één van de bouwers nieuwbouw op de campus), Lingotto (verhuurder en beheerder winkelpanden) en DUWO hebben het lichtkunstwerk gezamenlijk aangekocht. De kunstenaar en ontwerper is Wilhelmusvlug en zijn idee en hoop is dat dit een plek zal worden waar, al is het slechts even, de eenrichtingscommunicatie van tegenwoordig even geparkeerd zal worden.
DUWO gaat het kunstwerk namens alle partijen onderhouden.

Het kampvuur is geplaatst op de verharde cirkel in het grasveld bij het sportcentrum.
Op vrijdag 7 juli om 16.00 uur is het kampvuur ontstoken met daarnaast een ijscokar voor een ijskoude versnapering naast het 'warme' kampvuur.

 
Deel deze pagina