DUWO-huizen gaan hard in Student Energy Race

12-02-2018

De DUWO-studentenhuizen in Deventer en Delft doen het uitstekend in de zesde Student Energy Race. Dit keer doen voor het eerst ook andere studentenhuisvesters mee, maar de DUWO-huizen Zwolseplaats 18 in Deventer en Oude Delft 172 in Delft staan hoog in het klassement. De 19 deelnemende huizen hebben inmiddels gemiddeld al 35% energie bespaard. Koploper Zwolseplaats 18 heeft tot op heden zelfs 60% bespaard. Fijn voor het milieu en natuurlijk voor de eigen portemonnee.

Student-Energy-Race

De zesde Student Energy Race is momenteel halverwege en er wordt nog steeds fanatiek gestreden om wie de meeste energie bespaart. Er wordt korter en kouder gedoucht, de verwarming gaat een standje lager en de lampen en elektrische apparaten worden uitgezet als het nodig is.

Er doen nu 150 studenten uit zeven steden mee: Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. De wedstijd werd zes jaar geleden opgezet door DUWO, maar sinds de laatste editie doen ook de studentenhuisvesters SSH uit Utrecht, SSH& uit Nijmegen, De Key uit Amsterdam en Stadswonen uit Rotterdam mee.

Het studentenhuis dat na vijf maanden procentueel de meeste energie bespaart, wint de hoofdprijs. De deelnemende huizen zijn voorzien van zogenaamde ‘slimme’ energiemeters. Daardoor kunnen bewoners op een website en via een app realtime hun eigen energiegedrag en dat van deelnemende huizen zien.

Het wordt spannend
Vooral de DUWO-huizen in Deventer en Delft doen het dit keer uitstekend in het klassement. De Leidse huizen moeten nog een tandje bijzetten, maar hebben de strijd nog lang niet verloren. In november was de tweede maandprijs voor Zwolseplaats 18 in Deventer. Oude Delft 172 in Delft eindigde weer op de derde plaats, maar viel buiten de prijzen, omdat een huis maar één keer een bepaalde maandprijs kan winnen. Over december waren de eerste en de tweede plaats voor respectievelijk Zwolseplaats 18 en Diepenveenseweg 10 in Deventer. Oude Delft 172 eindigde ook toen op de derde plaats. Over januari eindigden Zwolseplaats 18, Diepenveenseweg 10 en Oude Delft 172 op respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats. Voor de maandprijzen betekent dit een eerste prijs voor de Diepenveenseweg te 10 Deventer, de tweede prijs voor Oude Delft 172 in Delft en de derde prijs voor de Zwolseplaats 18 in Deventer.

Zwolseplaats 18 heeft daarmee tot op heden alle prijzen in de wacht gesleept en kan er in februari en maart niet meer met de maandprijzen vandoor gaan. Het wordt dus spannend voor de nummers 4, 5 en 6!

En wat de Leidse huizen betreft die tot nu toe niet in het topklassement voorkomen: elke besparing is een prestatie, goed voor het milieu en voor de portemonnee van de huisbewoners.

Donderdag 19 april wordt de winnaar bekend gemaakt.

De race en de deelnemers zijn te volgen via de Student Energy Race Facebook-pagina.

Hier zijn ook de tips en tricks te vinden voor wie zelf eenvoudig op de energierekening wil besparen en het beste met het milieu voor heeft.

 
Deel deze pagina