Geen objecten gevonden

Zoek je vrienden? Ga op Uilenstede wonen!

30-10-2019

Een woonplek op campus Uilenstede als tip om veel vrienden te maken: Ad Valvas, online medium van de Vrije Universiteit, beveelt het van harte aan!

 

Ad Valvas geeft tips voor eerstejaars studenten om nieuwe vrienden te maken. Immers: ‘Daar zit je dan, in je nieuwe kamer in Amsterdam. De nieuwe bank van Ikea ziet er prima uit, maar je kent nog niemand die erop kan komen zitten’. Met de vijf ‘wetenschappelijk bewezen’ tips & trucs van Ad Valvas is het tij te keren. De redactie heeft universitair docent Gerhard van de Bunt geïnterviewd, die er promotieonderzoek naar deed.

 

Bij het trappenhuis

Als vierde tip wordt gegeven: ga op Uilenstede wonen. ‘Uilenstede is een campus vol studenten van dezelfde leeftijd en achtergrond,’ aldus Ad Valvas. ‘Met die hospita in de stad bij wie je een kamertje kunt huren, raak je toch niet bevriend. Uit een klassiek onderzoek in de jaren vijftig bleek dat studenten die op een Amerikaanse campus dichtbij een trappenhuis woonden, meer vrienden hadden dan de mensen met een kamer verder op de gang. “Het zou me niets verbazen dat als je op Uilenstede dicht bij de voordeur woont, je meer kennissen hebt,” zegt Van de Bunt. Mocht jouw kamer niet op een plek met veel verkeer liggen, ga dan vaak in de keuken zitten. Kom je je huisgenoten vanzelf tegen als ze weer eens een magnetronmaaltijd opwarmen.’

De andere tips om vrienden te maken zijn: wees er vroeg bij, laat je hoofd zien, onderneem activiteiten en laat merken dat je iemand aardig vindt.

 

Alle tips & trucs zijn te lezen op https://www.advalvas.vu.nl/tip/nieuwe-vrienden-maken

 

Deel deze pagina