Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Wilma Franchimon nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Stichting DUWO

Leestijd: 2 min

Met ingang van 15 april wordt Wilma Franchimon de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van studentenhuisvester DUWO. Zij volgt Paul Rullmann op, die deze functie 8 jaar heeft bekleed.

“Ik heb enorm veel zin om het stokje over te nemen van Paul, en besef dat ik grote schoenen heb te vullen. Ik breng natuurlijk mijn eigen energie mee, maar wij delen dezelfde drive om de student als centraal aandachtspunt te houden. Welke ontwikkelingen zich ook voordoen. Een eerlijk thuis voor elke student - het motto van DUWO - is mij daarom uit het hart gegrepen. DUWO streeft naar een veilige, sociale omgeving waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen.”

“Eén van de dingen die mij zo aanspreekt bij DUWO is de enorme diversiteit; niet alleen in de lading die het tegenwoordig vaak heeft, maar breder. Diversiteit van denken, van opvattingen en karakters. Waarderen dat een ander anders is en dat zo’n samenwerking juist veel kan opleveren. Ik zie het als mijn rol als voorzitter, om dit samen met de raad te stimuleren en te bewaken.”

“Als bestuurder en toezichthouder heb ik de driehoek maatschappelijk belang, onderwijs en innovatie altijd als focus gehad. De huidige tijd - en toekomst voor onze studenten - staat voor enorme uitdagingen op het gebied van woningschaarste, prijsstijgingen en verduurzaming. Dit kunnen we alleen goed aanpakken door met gemeenten, onderwijsinstellingen én studenten zelf goed samen te werken. Hoe krijgen we het met elkaar, voor elkaar?”

“Er staat een fantastisch team bij DUWO, en wij als RvC staan altijd klaar om te spiegelen in een open en eerlijke relatie.”

Loopbaan

Wilma Franchimon studeerde in Rotterdam aan de Hogeschool Rotterdam en het Rotterdams Conservatorium. Naast diverse functies in het onderwijs, de Cultuursector en bij organisatiebureaus werkte zij recent als als bestuurder in het HBO. Zij heeft diverse bestuurlijke- en toezichthoudende functies, waaronder toezichthouder Bij Rotterdam Partners, bestuur VNO-NCW Rijnmond, board ACCEZ (namens VNO West), bestuur Platform ACCT en voorzitter bestuur Stichting Theater Walhalla Rotterdam.

Nieuwsoverzicht