Geen objecten gevonden

Weer 600 zonnepanelen erbij

10-01-2022

Opnieuw is het aantal zonnepanelen op DUWO-daken flink uitgebreid: onlangs werden er 600 gelegd op het dak van de Stieltjesweg in Delft.

De helft van de bewoners van studentencomplex Stieltjesweg, midden in de TU-wijk, leeft sinds kort op duurzaam opgewekte fossielvrije zonnestroom. Het gebouw, dat door DUWO wordt verhuurd en beheerd, kreeg zonnepanelen op initiatief van en in samenwerking met de gebouweigenaar, de Rotterdamse ontwikkelcombinatie Leyten/Van Maren. De 600 panelen hebben een totaal vermogen van 0,2 MW. Daarmee wordt een jaarlijkse productie van naar verwachting 190.000 kWh gehaald, genoeg om bijna de helft van alle woningen in de studentenflat volledig van stroom te voorzien. En dat levert weer een mooie CO2-besparing op. Want als diezelfde hoeveelheid stroom met fossiele brandstoffen zou worden opgewekt, zou dat een uitstoot van 102 ton aan CO2 met zich meebrengen.

6.800 zonnepanelen

DUWO plaatst sinds een jaar of zeven steeds vaker zonnepanelen op studentencomplexen. Dat gebeurt standaard op nieuwbouw, maar ook op bestaande gebouwen en soms zelfs op oude studentenhuizen in monumentenpanden (als het dak daar tenminste voor geschikt is). Aan de Stieltjesweg werd het dus samen met de gebouweigenaar gedaan. Inmiddels liggen er in totaal 6.800 zonnepanelen op DUWO-daken.  

Deel deze pagina