Geen objecten gevonden

Verbouwing De Vest begint in september: 82 studentenwoningen

08-07-2021

DUWO kan in september beginnen met de verbouwing van De Vest, de voormalige vrouwengevangenis op het Koepelterrein in Haarlem. In het pand komen 82 betaalbare zelfstandige studentenwoningen.

Op het terrein van de voormalige Koepelgevangenis in Haarlem zijn de afgelopen maanden al de nodige voorbereidingen gedaan voor de aanstaande verbouwing. Het terrein van de vroegere gevangenis wordt herontwikkeld tot woonplek voor studenten en jongeren. DUWO zorgt hier voor studentenhuisvesting. Het eerste project dat studentenwoningen gaat opleveren is de verbouwing van de voormalige vrouwengevangenis op het terrein: De Vest. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden in volle gang; ze worden eind juli afgerond. Ook de omgevingsvergunning is binnen. DUWO kan nu opdracht aan de aannemer geven om in september met de verbouwing te gaan beginnen.

In De Vest komen 82 zelfstandige woningen, waaronder zes tweekamerwoningen. Verder komen er een beheerdersruimte en een wasserette. Fietsen kunnen in eerste instantie worden geparkeerd in een tijdelijke stalling (een definitieve fietsenstalling komt in later te bouwen nieuwbouw). De oplevering van de woningen wordt in mei 2022 verwacht, waarna ze waarschijnlijk in juli 2022 aan studenten kunnen worden verhuurd.

Op termijn nog meer woningen

De woningen in De Vest zijn niet de enige studentenhuisvesting die bij de Koepelgevangenis komt. DUWO werkt ook nog aan een nieuwbouwplan voor 165 woningen op het terrein. Daarover zijn op dit moment nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden. Behalve studentenwoningen worden rond de oude gevangenis 100 jongerenwoningen door woningcorporatie Elan gebouwd. De monumentale koepelgevangenis zelf gaat onderdak bieden aan onder meer een hbo-opleiding, horeca, een bioscoop en duurzame bedrijvigheid.

Bekijk hieronder een video met een impressie van hoe het wordt.

 

Deel deze pagina