Geen objecten gevonden

Update: situatie Krelis Louwenstraat

20-08-2021

Vanochtend is er een brand geweest in het studentencomplex aan de Krelis Louwenstraat. Dit is een update van eerdere berichtgeving.

Tijdelijke bewaking

Inmiddels heeft de politie bekend gemaakt dat er sprake is van brandstichting. We zijn hiervan geschrokken en leven mee met de slachtoffers en bewoners die vanochtend vroeg het pand in alle haast moesten verlaten. Gezien het gevoel van onveiligheid dat heerst onder een aantal bewoners heeft DUWO in nauw overleg met de gemeente, politie en brandweer besloten tijdelijke beveiliging en brandwacht te regelen. Naar verwachting kunnen de meeste bewoners vanavond weer terug naar huis. Bewoners worden per mail op de hoogte gebracht.

DUWO vergoedt €100 per dag aan onkosten

Helaas zijn er ook bewoners die voorlopig niet kunnen terugkeren. Zij kunnen tot zondag een hotelovernachting boeken. DUWO vergoedt €100 per dag aan onkosten voor slapen, eten en drinken. Studenten kunnen de bonnen bij DUWO declareren. De klantenservice belt momenteel de betreffende bewoners om dit persoonlijk aan te bieden. Of er bewoners zijn die na het weekend nog onderdak nodig hebben, wordt nog bekeken.  

Het onderzoek in handen van de politie

Het onderzoek naar de dader(s) van deze brandstichting is in handen van de politie. Wij roepen bewoners op die iets weten of gezien hebben zich te melden bij de politie.

 

Deel deze pagina