Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Tweede aankoop Kronenburg: 950 studentenwoningen voor regio

Leestijd: 2 min

In vervolg op een eerdere aankoop op Kronenburg in Amstelveen gaat DUWO daar nu ook een nog te bouwen turn key studentencomplex met 950 studentenwoningen aankopen. Daarmee is grootschalige nieuwbouw van noodzakelijke betaalbare studentenhuisvesting in de regio gegarandeerd.

Het nieuwe studentencomplex komt te staan op Laan van Kronenburg 12 (Amstelringlocatie). Het wordt door ontwikkelaar Van der Valk Investments gebouwd volgens het Programma van Eisen voor DUWO-studentenwoningen. Behalve de 950 zelfstandige woningen (zogenaamde studettes) komt 1000 m2 beschikbaar voor common rooms, studieruimte, parkeerplaatsen en eventuele andere voorzieningen. Van het totaal aantal woningen zal 75% onder de kwaliteitskortinggrens van ca. 440 euro worden verhuurd. Recent kocht DUWO al grond aan op Laan van Kronenburg 7 (van de VU). Daar is ruimte voor 600 woningen. De oplevering van het aan te kopen complex aan Laan van Kronenburg 12 wordt vooralsnog verwacht in 2024. 

Vlakbij Uilenstede

Kronenburg is een kantorenlocatie in Amstelveen, die wordt herontwikkeld tot multifunctioneel woon-werkgebied met in totaal onder meer 2.500 studentenwoningen. Omdat het terrein vlak naast Uilenstede ligt, is het voor DUWO een unieke kans om de campus uit te breiden. Dat is ook hard nodig gezien de bekende grote tekorten op de Amsterdamse studentenwoningmarkt. Samen met de gemeente Amstelveen en grondeigenaren heeft DUWO de afgelopen twee jaar gewerkt aan de plannen voor de transformatie van het gebied, waarin betaalbare studentenhuisvesting een belangrijke rol speelt. Het Amstelveense college van B en W sluit nu met alle partijen overeenkomsten af. Behalve DUWO zijn dat Van der Valk Investments en Zadelhoff/Maarssengroep.

Nieuwsoverzicht