Geen objecten gevonden

Tijdelijke studentenhuisvesting Oudemanhuispoort Amsterdam

10-11-2017

Na het vertrek van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar Roeterseilandcampus kwam locatie Oudemanhuispoort gedeeltelijk leeg te staan.

In het complex Oudemanhuispoort realiseert de UvA in samenwerking met DUWO komend jaar circa 190 tijdelijke studentenkamers, een bijdrage aan het terugdringen van het nijpende tekort aan studentenhuisvesting. DUWO is verantwoordelijk voor de ombouw en neemt de verhuur en het beheer op zich.

Na het vertrek van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar de Roeterseilandcampus kwam de locatie Oudemanhuispoort gedeeltelijk leeg te staan. Voor maximaal vier jaar wil de universiteit, in samenwerking met DUWO, in de leegstaande kantoren studentenkamers realiseren. Binnenkort zal de gemeente de vergunningsaanvraag voor de gevraagde ombouw van Oudemanshuispoort publiceren.

Betaalbaar
Het worden betaalbare studentenkamers, met een huur van gemiddeld 340 euro exclusief servicekosten. Er komen kamers beschikbaar met een huur vanaf 200 euro, de huur is afhankelijk van de grootte van de kamers. Er komen gemeenschappelijk sanitair en keukens. 

De studentenkamers zullen naar verwachting in twee fasen beschikbaar komen. Voor de zomer van 2018 zullen circa 100 kamers opgeleverd worden. Bij de start van het collegejaar 2018-2019 zullen er nog eens circa 90 studentenkamers bijkomen. De kamers worden op de gebruikelijke manier verhuurd, houd voor meer nieuws de website in de gaten. 

DUWO beheert studentenkamers
Studentenhuisvester DUWO zal de kamers gaan beheren en verhuren. De UvA en DUWO hebben afspraken gemaakt over het beheer van de kamers; voorzieningen voor fietsparkeren worden op het terrein van de UvA gerealiseerd en studentbeheerders zien toe op het naleven van huisregels.

De verhuur is tijdelijk; naar verwachting in 2022 zal gestart worden met de verbouwing waarna de Faculteit der Geesteswetenschappen Oudemanhuispoort weer zal betrekken.

Deel deze pagina