Geen objecten gevonden

Studentenhuisvesting Little Manhattan officieel geopend

03-11-2017

In Amsterdam werd gisteren het Little Manhattan geopend, een nieuw wooncomplex nabij station Lelylaan voor studenten en Young Professionals.

Little Manhattan, ontwikkeld door IC Netherlands, is inmiddels volledig bewoond. DUWO beheert en verhuurt hier 590 studentenwoningen. 
De officiële opening werd verricht door wethouder bouwen en wonen Laurens Ivens en Ronald Mauer
, lid van het dagelijks bestuur van Nieuw-West. Ronald Mauer: “DUWO is een van de pioniers geweest die nog midden in de crisis is begonnen met van een onaangename doorgangsplek een aangename verblijfplaats te maken waar jongeren hun thuis hebben gevonden. Daar ben ik blij mee”. 

Een huiveringwekkende afdaling van 78 meter hoog, onder begeleiding van spannende filmmuziek, was de inleiding van de officiële opening. Van de 23e verdieping zweefde een dame in wapperende kleding naar beneden en landde op de rode loper waar zij vervolgens de sprekers hun glazen aanreikte om een toost uit te brengen op Little Manhattan. (Je kunt het terugzien in het filmpje dat er van gemaakt is).

In totaal heeft Little Manhattan bijna 870 woningen op 23 verdiepingen. De bouw begon in december 2015. In juni van dit jaar konden de studenten - van wie ongeveer de helft van internationale herkomst - hun woning al betrekken. Ook de Young Professional-appartementen zijn inmiddels bewoond.

De studentenstudio’s (met eigen voordeur, keuken, douche en wc) zijn uiterst betaalbaar voor studenten. De huurprijzen beginnen bij 330 euro per maand (inclusief energie, tv-signaal en snel internet, na aftrek van huurtoeslag vanaf 18 jaar).

De appartementen voor Young Professionals worden verhuurd door IC Netherlands. De huurprijzen van deze appartementen zijn vanaf 650 euro per maand exclusief servicekosten.

Het complex heeft de gangbare faciliteiten die DUWO bij veel nieuwe studentencomplexen toepast. Voor de veiligheid zijn er spionnetjes aan de woningdeuren, geavanceerde sleutels, spreek-luisterverbindingen, een elektronisch bellentableau en een afgesloten fietsenstalling. Verder heeft elke woningdeur een krijtbord. In de gemeenschappelijke ruimten kunnen de studenten elkaar beter leren kennen  en - wie weet - vriendschappen voor het leven sluiten.

Perfecte locatie
De bewoners wonen op een prachtige, centrale plek in een bruisende omgeving met een diversiteit aan winkels en sportfaciliteiten in de directe omgeving. Het complex Little Manhattan ligt 50 meter van OV-knooppunt station Lelylaan. In een mum van tijd reizen de bewoners met openbaar vervoer naar de faculteit of naar hun ouders. Een echte student pakt natuurlijk de fiets en is dan zo bij winkelcentrum Sierplein en iets verder fietsen liggen de Foodhallen en de Ten Katemarkt, de sporthal van het Calvijncollege aan de Pieter Calandlaan en het Rembrandtpark, Vondelpark en Sloterpark. 

Het ontwerp is van Studioninedots uit Amsterdam; de bouw werd uitgevoerd door Smit’s Bouwbedrijf. Ontwikkelaar IC Netherlands BV bouwde al eerder grote studentencomplexen in Amsterdam, die door DUWO worden verhuurd en beheerd (Smiley op Zeeburgereiland met 364 studentenwoningen en Nieuwdok aan het Kraanspoor met 380 woningen). 

Binnen huurtoeslaggrens
Inclusief Little Manhattan verhuurt DUWO Vestiging Amsterdam momenteel 11.154 studentenwoningen, waarvan 1.334 in beheer voor IC Netherlands BV. Circa 85% van de woningen valt binnen de huurtoeslaggrens tot 23 jaar en is daarmee betaalbaar voor studenten, van wie immers velen hun studie betalen van een lening. 

Deel deze pagina