Geen objecten gevonden

Studenten gezocht die medebewoner in complex willen ondersteunen

13-07-2021

Kamers met Aandacht, een organisatie die kwetsbare jongeren op weg naar zelfstandigheid helpt, is samen met DUWO op zoek naar studenten die een medebewoner in hun studentencomplex wat informele steun willen bieden.

Voel je je aangesproken en wil (en kun) je naast je studie en het studentenleven iets betekenen voor iemand in je directe woonomgeving? Dan zijn Kamers met Aandacht en DUWO hard naar je op zoek. Tenminste als je in een studentencomplex in Amsterdam of Den Haag woont. DUWO wijst daar jaarlijks een aantal woningen met voorrang toe aan studenten die wat ondersteuning kunnen gebruiken bij het zelfstandig wonen. Kamers met Aandacht en DUWO zoeken daarvoor vijf maatschappelijk betrokken studenten die dat aan een andere bewoner in hun complex willen bieden.

Wat moet je doen?

In het studentencomplex waar je woont, word je volgens het concept van Kamers met Aandacht gekoppeld aan een huisgenoot. Daarbij gaat het niet om mensen met psychische – of verslavingsproblemen, maar om jonge studenten die om uiteenlopende redenen een beetje extra aandacht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze zelf geen sociaal vangnet hebben. Voor hen is de stap om op eigen benen te staan soms net te groot. Met een klein beetje informele hulp lukt het ze wél om zelfstandig te wonen én hun studie goed te doorlopen.

Bij de ondersteuning kan het gaan om bijvoorbeeld af en toe samen koken en eten, samen sporten of helpen bij administratie. Of om praktische dingen als een stageplek zoeken. Of alleen om het bieden van een luisterend oor. In het algemeen help je een veilige en zelfstandige woonomgeving te bieden. Je houdt een beetje een oogje in het zeil en checkt een paar keer per week hoe het gaat en of je ergens bij kunt helpen. Kamers met Aandacht blijft de hele huurperiode betrokken en maakt afspraken over de soort hulp en contact. Ook krijgt de student  begeleiding vanuit een betrokken jeugdhulporganisatie. Er is dus altijd iemand om op terug te vallen.

Het levert natuurlijk ook iets op: een goede vriend(in), gezelligheid en sociaal contact en het gevoel iets voor iemand te betekenen. (En je kunt het natuurlijk ook nog als maatschappelijke job op je CV zetten.)

Wil je meedoen?

Dus ben je op zoek naar een betekenisvolle invulling van een stuk van je vrije tijd? Dan kun je je aanmelden en je interesse kenbaar maken per mail via mirandakamersmetaandachtnl. Miranda van der Deijl selecteert op basis van motivatie. Zij gaat vervolgens met je in gesprek en kijkt welke student bij je past. (Via DUWO kunnen  studenten die in aanmerking komen voor een Kamer met Aandacht voorrang krijgen voor een woning in een complex waar een begeleidende student woont.)

Meer informatie? Kijk op www.kamersmetaandacht.nl

 

Deel deze pagina