Geen objecten gevonden

Strijd rond uitbreiding Campus Uilenstede laait op

18-05-2018

De plannen voor uitbreiding van Campus Uilenstede met 2.500 studentenwoningen, worden onverwachts afgewezen.

De plannen die de gemeente Amstelveen en Vrije Universiteit (VU) in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur hebben gemaakt voor uitbreiding van Campus Uilenstede met 2.500 studentenwoningen, worden onverwachts door datzelfde ministerie afgewezen. Overschrijding van normen met betrekking tot de vliegroute van Schiphols Buitenveldertbaan zouden hieraan ten grondslag liggen.

Door de uitbreiding van Uilenstede, met 3400 studenten toch al de grootste campus van Europa, wilden Amstelveen en VU in één klap een groot deel van de woningnood onder studenten in Amsterdam oplossen. Maar dit dreigt nu niet door te gaan.

RTVA, de locale omroep van Amstelveen, sprak hier deze week over met het Amstelveense PvdA-raadslid Arnout van den Bosch, die verbaasd reageert op de afwijzing van het plan om Campus Uilenstede uit te breiden met 2.500 studentenwoningen. Van den Bosch krijgt ook hulp uit Den Haag, want daar zijn ondertussen kamervragen gesteld.

Ook werd gesproken met Gijsbert Mul, die werkzaam is bij DUWO, de verhuurder van studentenwoningen. Mul begrijpt niet dat in zo’n uitermate geschikt gebied niet ontwikkeld mag worden, terwijl dit in Uilenstede al 50 jaar gebeurt en er nooit klachten zijn over geluidsoverlast en veiligheid m.b.t. de aanvliegroute Schiphol.

Bekijk hier het interview van RTVA.

Inmiddels heeft Arnout van de Bosch ook zijn eerste optreden in de gemeenteraad gehad. Daarin kreeg hij de handen op elkaar om in actie te komen en het ministerie van gedachte te laten veranderen.

Deel deze pagina