Geen objecten gevonden

Steeds meer studentomaten in DUWO-complexen

11-06-2020

In steeds meer DUWO-complexen komen studentomaten te staan. In totaal zijn er nu 34 en er zullen er nog meer bijkomen.

 

Vorig jaar begon DUWO op proef grote vendingmachines in studentencomplexen te plaatsen. Ze bieden drankjes, snacks en non food artikelen, zoals bijvoorbeeld fietslampjes, condooms en internetkabels. Het gaat om studentomaten, een initiatief van twee voormalige studenten, die inmiddels vele studentenflats, ook van andere studentenhuisvesters, van zo’n apparaat hebben voorzien. In eerste instantie werden er achttien geplaatst.

 

Uit een evaluatie bleek dat de machines een flink succes zijn. Ze worden goed gebruikt. Vooral de fietslampjes en condooms worden veel aangeschaft. De internetkabels echter heel wat minder. Bij de snacks en drankjes worden de gezonde producten minder goed verkocht dan de minder gezonde. Niettemin is er voldoende vraag naar de gezonde producten.

De goede ervaring was aanleiding om door te gaan met de plaatsing van de studentomaten. Ze zijn nu in alle plaatsen waar DUWO huisvesting aanbiedt te vinden. Inmiddels zijn het er 34: zeven in Amstelveen, vier in Amsterdam, negen in Delft, vijf in Den Haag, zes in Leiden en in Deventer en Wageningen elk één.

 

Deel deze pagina