Geen objecten gevonden

Fotograaf: Peter Lodder

Start voor nieuwbouw in Haagse Binckhorst: ook 197 studentenwoningen

06-02-2023

DUWO doet met 197 studentenwoningen mee aan een groot nieuwbouwproject in de Haagse wijk De Binckhorst. Vorige week werd het startsein gegeven voor de bouw van Binck City Park, waar in vier woontorens totaal 600 woningen komen.

De realisatie van vier woontorens in nieuwbouwproject Binck City Park aan de Binckhorstlaan in Den Haag is officieel van start. De torens zijn samen goed voor 600 huurappartementen, 197 studentenwoningen en 99 starterswoningen. Op 2 februari 2023 werd het officiële startsein gegeven door de opdrachtgevers AXA IM Alts, Bouwinvest, Verenigd Beheer, Rockfield, studentenhuisvester DUWO, gemeente Den Haag en bouwende projectontwikkelaar VORM.

Verticale groene stad

Binck City Park -  naar ontwerp van OZ architecten, VMX architects en Braaksma & Roos architecten – wordt een verticale stad. Na de realisatie bestaat het wooncomplex uit vier torens van respectievelijk 75 meter, 2 van 55 meter en een toren 43,5 meter hoog. Studenten, starters en middeninkomens wonen hier in een groene gezonde leefomgeving. "Met Binck City Park verrijzen weer 896 huurwoningen in de Binckhorst. Veel woningen én veel groen met de grote daktuinen,” liet de Haagse wethouder Van Asten van stedelijke ontwikkeling weten. “De plek waar studenten en middeninkomens een heerlijk thuis gaan vinden. Een fijne, duurzame en moderne plek om te wonen, maar niet alleen voor mensen met een ruime portemonnee. Dat is de combinatie die we zoeken in Den Haag”.

Natuur inclusief

Binck City Park – onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling De Binckhorst – wordt een gebouw dat alles heeft. Het woongebouw kenmerkt zich als een natuurinclusief complex met een mixed-use functie. Hier komen wonen, werken, studeren en ontspanning samen. Voor iedereen is hier een plek. Van starters tot ouderen en van studenten tot young professionals. “Het wordt een buitengewoon leefbare, natuur inclusieve plek. Met dit project voegen we 896 betaalbare woningen toe aan de woningvoorraad in Den Haag. Dat niet alleen: hier is ook plek voor werken, studeren én ontspanning. De plek komt straks echt tot leven”, vertelt Sander van der Wolf, Adjunct-directeur ontwikkeling bij VORM. 

Mixed-use gebouw

Leefbaarheid staat centraal, voor mens en dier. Het woongebouw krijgt een natuur inclusief dakpark, met biodiverse beplanting en verblijven voor vogels en insecten, zoals bijen, vlinders en rupsen. De daken van Binck City Park worden bovendien uitgevoerd met waterretentiekratten voor waterbuffering en -berging. Met het opgevangen regenwater wordt de daktuin bewaterd. Zo is Binck City Park voorbereid op weersextremen

DUWO blij met Haagse uitbreiding

DUWO ziet de nieuwbouw als een uitgelezen kans om nieuwe studentenwoningen in Den Haag toe te voegen. “We hebben als doel om hier voldoende duurzame betaalbare studentenwoningen aan te bieden.” zei Robin Roest, directeur van DUWO Den Haag. “Den Haag heeft een sterk groeiend aantal studenten. Hierdoor neemt de druk op de beschikbaarheid van woningen voor de doelgroep studenten toe. DUWO is erg blij met deze significante toevoeging van nieuwe studentenwoningen op een leuke plek in Den Haag.”

 

Deel deze pagina