Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Stamkartplein Den Haag twee keer getroffen door brand

Leestijd: 2 min

Zowel in de nacht van zaterdag op zondag als op zondagavond heeft er een brand plaatsgevonden op de eerste etage in een studentencomplex van DUWO aan het Stamkartplein in Den Haag.

 

De branden waren vrij snel onder controle. Eén bewoner is na de eerste brand onderzocht op rookinhalatie, maar kon snel weer terug naar zijn woning. Verder is er gelukkig niemand gewond geraakt.

Beide branden vonden plaats op de eerste etage van het complex. Het betreft buurwoningen. De brandweer doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak. De eerste etage is momenteel onbewoonbaar en uit voorzorg is de elektriciteit op deze etage afgesloten. DUWO kan zich voorstellen dat de schrik er bij de bewoners in zit en heeft in de nacht van zondag op maandag een fysieke brandwacht ingesteld. Deze zal aanwezig blijven zolang de situatie daarom vraagt.

Enkele tientallen studenten moesten tijdens de branden buiten opgevangen worden. De meeste van hen konden na het sein van de brandweer terug naar hun woning. Een aantal bewoners kon niet terug en is inmiddels in een ander studentencomplex van DUWO in de nabije omgeving ondergebracht.

Het complex is nog geen jaar geleden door DUWO in gebruik genomen nadat de gemeente en brandweer alle installaties en brandveiligheidsmaatregelen hebben goedgekeurd, waarmee aan alle brandveiligheidseisen voldaan is.

Nieuwsoverzicht