Geen objecten gevonden

ROOM breidt uit met 3.000 kamers in Groningen

06-04-2021

Het aanbodplatform voor studentenwoningen ROOM krijgt een flinke uitbreiding: per 1 april zijn ook de ruim 3.000 kamers van de Groningse studentenhuisvester Lefier hier te vinden. Dus ga je voor je studie naar Groningen of Leeuwarden? Dan kun je nu ook op ROOM terecht voor een kamer.

Lefier is een woningcorporatie in Groningen en Drenthe met zo’n 30.000 sociale huurwoningen. Daaronder zijn 3.000 studentenwoningen, vooral te vinden in studentenstad Groningen. Net als DUWO heeft ook Lefier kamers in moderne studentenflats. Veel ervan worden momenteel vernieuwd of zijn dat al. De corporatie heeft aanbod van zelfstandige en onzelfstandige kamers waarvoor je in aanmerking kunt komen op basis van inschrijfduur en/ of hospiteren. Verder geldt dezelfde regel als voor de andere studentenhuisvesters op ROOM: je dient ingeschreven te staan bij een onderwijsinstelling in de regio. Als je een huurcontract afsluit, moet je dus wel in Groningen of Leeuwarden studeren.

 

Met de komst van Lefier op ROOM zijn nu drie studentenhuisvesters aangesloten: DUWO in de Randstad en Wageningen/Deventer, Idealis in Wageningen en Lefier in Groningen. Ondertussen wordt ook nog met andere studentenhuisvesters gesproken over aansluiting. Mogelijk leidt dit op korte termijn tot aanbod in andere delen van Nederland en meer aanbod in de regio’s die nu al vertegenwoordigd zijn.

Deel deze pagina