Geen objecten gevonden

Renovatie Flanorpad van start: verduurzamen & moderniseren!

17-04-2023

Bewoners van het Flanorpad in Leiden zijn akkoord met het renovatieplan van DUWO. De vergunning is binnen en onherroepelijk waarmee de verbouwing van de vier torens (240 kamers) nu echt van start gaat. De verbouwing zal zo’n zes maanden duren.

De renovatie

Het studentencomplex wordt grondig aangepakt. Het krijgt een nieuwe buitenschil, zonnepanelen en aansluiting op de stadsverwarming. Daarmee is het studentencomplex straks van het gas af (energielabel A). Ook het sanitair en de gemeenschappelijke woonkamers worden gemoderniseerd. De balkons worden verwijderd en de woonkamers verhuizen naar de begane grond waar bewoners straks ook een tuin hebben. Tot slot wordt de brandveiligheid van het pand naar een hoger niveau gebracht.

Een complexe puzzel

Renovatieprojecten zijn soms een complexe puzzel, zo ook bij het Flanorpad. Zo’n grote renovatie kun je niet in bewoonde staat uitvoeren. Bewoners moeten hun kamer uit. Daar heb je extra woonruimte voor nodig. DUWO kon een deel van de bewoners naar de Papengracht middenin de binnenstad verhuizen. De overige bewoners verhuizen in een soort treintje naar hun nieuwe kamer,  elke keer wanneer er een toren af is.

Inmiddels heeft 70% van de bewoners met het plan ingestemd en zijn de vergunningen binnen (onherroepelijk) waardoor de verbouwing nu echt van start kan!

 

Deel deze pagina