Geen objecten gevonden

Provincie en gemeente bezoeken TU Noordcampus in Delft

23-02-2023

De TU-Noordcampus in Delft kreeg vrijdag 24 februari bezoek van een grote delegatie van onder meer bestuurders van de Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Delft. DUWO leidde de bezoekers rond door het gebied.

 

De delegatie was op bezoek omdat de gemeente samen met een ontwikkelcombinatie bezig is met een plan voor de herontwikkeling van het Gele Scheikundegebied, dat rechtstreeks aan de TU-Noordcampus grenst. In het gebied, genoemd naar het voormalige TU-gebouw Gele Scheikunde aan de Julianalaan, komen 300 woningen, winkels, bedrijfsruimte en horeca.

De delegatie bestond uit onder meer Anne Koning, gedeputeerde bij de Provincie Zuid-Holland voor wonen en ruimtelijke ordening, Karin Schrederhof, wethouder wonen bij de Gemeente Delft, leden van Provinciale Staten, gemeente- en provincieambtenaren en projectontwikkelaars van de ontwikkelcombinatie Amvest & Konderwessels. Ze werden rondgeleid door Tom Hoekveld, directeur van DUWO-Delft en beleidsmanager Frans van der Zon.

 

Herontwikkeling campus

 

Het TU-Noordgebied, vroeger in bezit van de TU, kwam rond de eeuwwisseling in handen van DUWO, die het terrein met voormalige faculteitsgebouwen tussen 2008 en 2016 herontwikkelde tot een campus. In een mix van nieuwbouw en gerenoveerde monumentale oudbouw kwamen er vier grote studentencomplexen: de Michiel de Ruyterweg, Mijnbouwplein 11, Kanaalweg 3a en de Professor Schermerhornstraat (het huidige hoofdkantoor van DUWO). In totaal wonen er 900 studenten op de campus. Ook omliggende terreinen werden herontwikkeld (met onder meer een park en groot binnenterrein).

De bezoekers werden eerst ontvangen in de oude collegezaal in Kanaalweg 3a, waar Tom Hoekveld de gasten bijpraatte over de uitdagingen van een gespecialiseerde studentenhuisvester als DUWO met betrekking tot de Delftse investeringsplannen, verdichting van bestaande complexen, samenwerking met de gemeente en de TU Delft en de verbinding met de provincie. Ook vertelde hij over de ontstaansgeschiedenis van de TU-Noordcampus. Daarna volgde een rondleiding over de campus die eindigde bij Gele Scheikunde.

Deel deze pagina