Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Protestmars SRVU voor bouw studentencampus Kronenburg

Leestijd: 2 min

Gisteren protesteerden tientallen studenten van de VU in Amstelveen met een mars om aandacht te vragen voor de hoge woningnood onder studenten en tegen het plan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) om de bouw tegen te houden van 2.500 studentenwoningen in Kronenburg.

De mars vond plaats terwijl de Raad van State zich buigt over de zaak. Kronenburg bevindt zich op de aanvliegroute van Schiphol, waardoor er niet zomaar gebouwd mag worden. De Amstelveense gemeenteraad heeft het plan echter goedgekeurd en wil graag een uitzondering maken omdat de nood hoog is en studenten maar voor korte tijd op een campus wonen.

De deelnemende studenten aan de mars begrijpen niet waarom het ministerie nu dwars ligt. Er wonen immers al decennia lang zo’n 3.400 studenten vlak naast Kronenburg, onder de aanvliegroute, op campus Uilenstede. De noodzaak van de bouw van de studentenwoningen in Kronenburg wordt benadrukt door DUWO. Er is sprake van een kamernoodcrisis en dit vraagt om vlotte samenwerking en denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Daarom ondersteunde DUWO de mars gisteren. Bij aankomst op Uilenstede stonden de medewerkers klaar met wat versnaperingen om de studenten een hart onder de riem te steken.

Het is nu wachten op de uitspraak van de Raad van State. Die zal over een week of zes volgen.

Nieuwsoverzicht