Geen objecten gevonden

Prestatieafspraken tussen DUWO, VBU en Amstelveen

10-02-2020

DUWO, de bewonersvereniging van campus Uilenstede VBU en de gemeente Amstelveen ondertekenden vrijdag prestatieafspraken over studentenhuisvesting. De afspraken gaan over onder meer aantallen studentenkamers, prijsbeleid en duurzaamheid.

 

Wethouder Rob Ellermeijer ondertekende namens de gemeente. Hij liet weten trots te zijn op de aanwezigheid van Uilenstede in zijn stad. “Campus Uilenstede is de grootste studentencampus van Noordwest Europa. Dat is best iets om trots op te zijn in Amstelveen. Belangrijk dat er ook voor dit jaar goede afspraken zijn gemaakt over genoeg betaalbare studentenwoningen voor Nederlandse, en daarmee ook Amstelveense, studenten”, zei hij. “De ondertekening bevestigt de goede samenwerking met alle partijen.”

 

Namens de VBU ondertekende voorzitter Joeri Mokkink en namens DUWO directeur Amsterdam Christine Willems. Zij gaf aan ook aan duurzaamheid op Uilenstede te willen werken. “Samen met de gemeente en de VBU werken we in goed overleg aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Met onze zonnepanelen en onze proef met een waterstofgasketel zijn we goed op weg.”

 

Na de ondertekening kreeg de wethouder een rondleiding over de campus en nam een kijkje in meerdere studentenkamers. Vanaf de bovenste verdieping van een van de woontorens werd een blik geworpen op de vele zonnepanelen die afgelopen jaar op de daken zijn aangebracht.

 

Op campus Uilenstede huisvest DUWO ruim 3.400 studenten.

 

Deel deze pagina