Geen objecten gevonden

Prestatieafspraken Delft 2023 ondertekend

13-12-2022

De gemeente, WijWonen, DUWO, Vestia/Stedelink, Vidomes, Woonbron en de andere huurdersorganisaties hebben, zoals elk jaar, ook weer prestatieafspraken voor 2023 gemaakt.

 

Extra nieuwe, betaalbare woningen, het verbeteren van leefbaarheid en het versneld energiezuinig maken van bestaande woningen zijn hierin de belangrijkste onderwerpen. Op 8 december jl. zijn deze afspraken door alle partijen ondertekend. Het volledige persbericht van de gemeente is hier te lezen.

Inkomensondersteuning voor studenten

Voor WijWonen en DUWO is het compenseren van de enorm gestegen energiekosten voor studenten daarnaast ook een urgent onderwerp. Voor 2022 zijn daarover afspraken gemaakt, maar de afspraken voor 2023 moeten nog concreet gemaakt worden.

Net als andere huishoudens met een laag inkomen, worstelen studenten met de hoge energiekosten. Het zijn huurders die geen energiecontract op eigen naam hebben staan. Het kan daarbij gaan om huurders van zelfstandige woningen, maar vaak ook huurders van onzelfstandige kamers die één voordeur en één energiemeter delen. Zij vallen tot nog toe echter voor veel regelingen buiten de boot. Tot het einde van dit jaar kunnen studenten in Delft rekenen op het steunfonds van de gemeente. Voor 2023 is nog niet duidelijk waar studenten aanspraak op kunnen maken. Dit hangt af van  beslissingen die nog gemaakt moeten worden door de landelijke overheid.

Studentenvakbonden en DUWO zijn hier samen met de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting, Kences, over in gesprek met het ministerie. De eerste tekenen zijn hoopvol, maar hoe de compensatieregeling er voor 2023 uit gaat zien en wanneer deze gaat komen is nu nog niet duidelijk.

 

Deel deze pagina