Geen objecten gevonden

Pilot met infobeeldschermen in complexen

28-07-2022

Een aantal DUWO-studentencomplexen krijgt binnen afzienbare tijd infobeeldschermen. Bewoners kunnen er straks allerlei nieuws op lezen. Voorlopig gaat het nog om een pilot. Daarna wordt bekeken of ook andere complexen er een krijgen.

Iedereen kent het wel van – bijvoorbeeld – de wachtkamer van de tandarts: een beeldscherm waarop het weerbericht, lokale nieuwtjes of filmpjes en nuttige informatie van de aanbieder te lezen zijn. Voor in totaal acht van de DUWO-complexen, twee per vestigingsplaats, wordt dat straks ook mogelijk.  

Behalve het weer en lokaal nieuws kunnen op de beeldschermen de YouTube video’s van DUWO, nieuwsberichten, social media posts, complexinformatie, huishoudelijke mededelingen, aankondigingen van werkzaamheden, informatie rond storingen, oproepen enzovoort worden gezet.

Duurzaam

DUWO ziet de beeldschermen als een prettige en zeer actuele manier om informatie te verspreiden en als een aanvullend communicatiekanaal voor huurders. Content is snel te plaatsen en kan in sommige gevallen een deel van de grote hoeveelheden verstuurde mails vervangen (nog duurzaam ook dus, want een jaar lang 20 e-mails per dag versturen staat gelijk aan 1.000 km autorijden).

Voorlopig wordt er nog gewerkt aan de techniek, de content en beheer en trainingen. Als ze er eenmaal hangen  volgt nog een nieuwsberichtje. Wordt vervolgd dus…

 

Deel deze pagina