Geen objecten gevonden

Per 1 juli weer incassokosten bij te late huurbetaling

01-07-2021

 

DUWO gaat per 1 juli weer incassokosten rekenen bij te late huurbetaling. De versoepelde maatregelen die waren ingevoerd tijdens de coronapandemie worden daarmee ingetrokken; de huurachterstanden zitten weer op een ‘normaal’ niveau.

Tijdens de coronapandemie werden maatregelen bij te late betaling van de huur versoepeld. Studenten raakten immers massaal bijbanen (bijvoorbeeld in de horeca) kwijt en hadden vaker moeite de huur op tijd te betalen. Daarom werden vanaf 1 april 2020 tijdelijk geen incassokosten gerekend en werden ook huisuitzettingen die te maken hadden met betalingsproblemen vanwege corona niet uitgevoerd. Inmiddels blijken de huurbetalingsproblemen van DUWO-bewoners weer terug te zijn op het niveau van voor corona. Daarom worden de maatregelen per 1 juli  ingetrokken: de incassokosten worden weer berekend en ook huisuitzettingen zijn (in uiterste gevallen) weer mogelijk.

Wel blijft DUWO bij voorkomende betalingsproblemen maatwerk uitvoeren, omdat oorzaken en aard ervan zeer uiteenlopend zijn. Zo is afgesproken dat de vinger aan de pols wordt gehouden bij huurders met betalingsproblemen en dat samen met hen proactief naar oplossingen wordt gezocht. En om te kunnen voldoen aan de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening is DUWO aangesloten bij het Landelijk Convenant schulphulpverlening. Daarin hebben partijen afgesproken dat ze gegevens over betalingsachterstanden in een vroeg stadium aan gemeenten doorgeven, zodat snel schuldhulp kan worden geboden.

 

Deel deze pagina