Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Overeenkomst voor huisvesting studenten De Vest in Haarlem

Leestijd: 2 min

Het Haarlem Institute for Higher Education (Haarlem Campus) en DUWO ondertekenden vrijdag 2 december een overeenkomst voor de huisvesting van 85 studenten in de woningen die de studentenhuisvester op het terrein van de vroegere strafgevangenis De Koepel realiseert. De woningen worden eind januari 2023 opgeleverd.

Haarlem Campus is de onderwijsinstelling die dit academisch jaar in het herontwikkelde Koepelgebouw is gestart met drie Engelstalige business hbo-opleidingen op het gebied van psychologie, media en digitalisering. De voormalige gevangenis is verbouwd voor onderwijsdoeleinden en het omliggende terrein wordt een campus met onder meer studentenwoningen. DUWO verbouwt hier het voormalige Huis van Bewaring De Vest tot 82 studentenwoningen. Die verbouwing is inmiddels bijna gereed. Komende tijd worden de woningen gestoffeerd en gemeubileerd, waarna ze eind januari klaar zijn voor bewoning.

Gegarandeerde woning

Timo Timmerman, CEO van Haarlem Campus, kijkt uit naar dat moment: ‘De studenten staan te trappelen om erin te trekken. Het University College-concept van studeren, wonen, werken en plezier maken kan in januari echt beginnen.’

Ook Anneleen Lagae, voorzitter van de Raad van Bestuur van DUWO, is blij met de aanstaande oplevering en toont zich verheugd over de samenwerking: “Mooi dat de studenten van Haarlem Campus hier straks een gegarandeerde woning hebben en dat we dat als studentenhuisvester samen met de onderwijsinstelling hebben kunnen organiseren. Ook bij de opening in 2023 zullen we samen optrekken; we hopen er dan een leuk feest van te maken.”

Later meer woningen

De beide partijen ondertekenden de overeenkomst om huisvesting voor 85 studenten van de onderwijsinstelling te garanderen. Daarbij is eveneens afgesproken dat studenten die in De Koepel studeren ook in de later nog te bouwen studentenwoningen op het terrein terecht kunnen. Momenteel is nog niet bekend wanneer de nieuwbouw van deze 165 woningen kan beginnen.

De studentenwoningen in De Vest variëren in oppervlakte van 21 tot 39 m2. Het gaat om zelfstandige woningen (eigen, keuken, badkamer en wc). Zes ervan zijn tweekamerwoningen, waar eventueel twee studenten kunnen wonen.

De overeenkomst werd ondertekend door Timo Timmerman, CEO van Haarlem Campus, en Anneleen  Lagae, voorzitter van de Raad van Bestuur van DUWO. (Ze staan rechts op de foto.)

 

Nieuwsoverzicht