Opknapbeurt voor Flanorpad en Krakeelhof

02-12-2020

DUWO gaat twee bekende oude studentencomplexen in Leiden en Delft opknappen: Flanorpad en de Krakeelhof.

 

Beide complexen komen uit de jaren zestig. Flanorpad (244 woningen) in Leiden werd in 1967 gebouwd en de Krakeelhof (575 woningen) in Delft in 1966. Hoewel de studentenflats oud zijn en voorzieningen door grote groepen worden gedeeld, zijn ze vrij populair onder studenten, vooral door de gezelligheid en saamhorigheid die er heersen. Ook zijn de kamers heel betaalbaar met huurprijzen van rond de 300 euro.

Verduurzaming tegelijkertijd

Momenteel is DUWO hard bezig om bestaande studentencomplexen op te knappen en tegelijkertijd te verduurzamen. Eerder werden onder meer al flats op campus Uilenstede in Amstelveen en de complexen Korvezeestraat in Delft en Thorbeckestraat in Oegstgeest aangepakt. Recent werd het besluit genomen ook de twee genoemde jaren zestigcomplexen in Leiden en Delft op te knappen. Behalve deze twee staan meer DUWO-complexen op de nominatie voor een aanpak. De manier waarop wordt momenteel nog onderzocht.

Bij Flanorpad worden onder meer de buitengevel vervangen, gemeenschappelijke ruimten en keukens vernieuwd, douches gerenoveerd, installaties vernieuwd en/of gerepareerd, daken geïsoleerd en zonnepanelen aangelegd. Ook gaan bewoners elektrisch koken. De start van het onderhoud staat gepland voor september 2021. Met de renovatie en verduurzaming moet het complex weer 50 jaar mee kunnen.

Bij de Krakeelhof worden onder meer de groepskeukens, het sanitair en de kamerinterieurs vernieuwd, de buitentrappen hersteld, gebouwinstallaties vervangen en de duurzaamheid en veiligheid verbeterd. Hier staat de start van de renovatie van het eerste woonblok gepland voor het derde kwartaal van 2021.

In beide gevallen wordt het onderhoud in onbewoonde staat uitgevoerd. Bewoners zullen daarom tijdelijk naar elders verhuizen. Daarvoor worden de mogelijkheden op dit moment onderzocht.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden