Geen objecten gevonden

Ook tweede deel Groene Toren bijna vernieuwd

31-07-2019

DUWO is druk bezig om ook het tweede deel van de Groene Toren op campus Uilenstede te vernieuwen. Dat gebeurt opnieuw in superkorte tijd.

 

Nadat vorig jaar tijdens de zomervakantie in hoog tempo een deel van de Groene Toren (Toren B) op Uilenstede al zeer succesvol was vernieuwd, wordt momenteel ook de rest van het complex aangepakt. Net als de vorige keer gebeurt dat in sneltreinvaart, tijdens de zomerwissel als de woningen, bewoond door internationale studenten, tijdelijk leeg staan.

Sinds 2016 vernieuwt DUWO de woningen voor internationale studenten op campus Uilenstede. Op Uilenstede staan veel oude studentenflats uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, die nog  zeer degelijk zijn, maar wel een renovatie kunnen gebruiken. Eerder werden al 166 woningen in Hoogbouw 1 en 2 volledig opnieuw ingericht. Vorig jaar was de Groene Toren aan de beurt. Uitvoering stond aanvankelijk gepland voor verdeling over vier jaar, maar er werd besloten een huzarenstukje uit te voeren: de hele toren in twee korte periodes in twee jaar tijd, telkens tijdens de vier  weken van de zomerwissel. De eerste fase – 176 kamers – werd in 2018 gedaan. Het was voor het eerst dat DUWO een klus op die manier deed, maar het was een succes. (Hoe dat toen in zijn werk ging, kun je lezen in een interview op de website.

Op dit moment wordt ook de rest van de toren – 190 kamers – aangepakt, op precies dezelfde manier als vorig jaar. Het werk is de laatste week van augustus klaar. (Alleen de woningen op de begane grond zijn wat later klaar.) Daarna is de hele Groene Toren vernieuwd (inclusief alle badkamers).

 

Deel deze pagina