Geen objecten gevonden

Ook in DUWO huizen binnenkort weer Stukafest

Ook in DUWO-huizen binnenkort weer Stukafest

22-01-2019

Stukafest, het Studentenkamerfestival, barst in februari weer los. Studentenkamers als theaterpodia en concertzalen, ook in DUWO-studentenhuizen.

Van 6 tot en met 28 februari worden studentenkamers in 13 steden omgetoverd tot kleine theater- en concertzalen, waar tussen studieboeken en bierkratjes veel te genieten valt aan toneel, muziek, dans, film, cabaret en poëzie. Zoals ook in voorgaande jaren het geval was, doen verschillende DUWO-studentenhuizen in Leiden en Delft mee: vijf studentenkamers in huizen in Leiden en acht in Delftse huizen.

Stukafest bestaat al sinds 2001. Aanvankelijk alleen in Nijmegen, maar vanaf 2007 sloten steeds meer studentensteden zich aan. Het festival wordt per stad op andere data gehouden.

Leiden

Al vele jaren stellen ook DUWO-huurders in Delft en Leiden hun kamer open tijdens Stukafest. In Leiden wordt Stukafest gehouden op donderdag 7 en vrijdag 8 februari. In de deelnemende DUWO-huizen kun je naar: de Amsterdamse jazzband BRUUT in Nieuwe Rijn 12, een selectie van de beste korte films van het Leiden International Filmfestival in Witte Singel 99, flamencogitarist Marnix Alexander DuCrock in Houtstraat 3, zangeres PYN met band in Morsweg 52 en een theatervoorstelling van dichter René Oskam in Hooigracht 39.

Delft

In Delft is Stukafest op woensdag 27 februari. Het programma in de deelnemende DUWO-huizen: zanger Daniel Cane in Oost-Indiëplaats 81-87, een liggend concert van muziekperformer Fabienne Roos in Oost-Indiëplaats 23, de Delft Improv Group met een humoristische show van internationale studenten in Oude Delft 15, het danscollectief Error 404 in Bagijnhof 65-83, singer-songwriter Glenn Foreman in Bagijnhof 191, de vijfkoppige liveband Moon Moon Moon in Bagijnhof 141-159, de theatervoorstelling TG Alles Valt in Bagijnhof 17 en jazzfunkband Wakki in Oost-Indiëplaats 67.

Zowel in Leiden als in Delft zijn er uiteraard ook nog heel wat andere (niet-DUWO-)huizen waar een kamerdeur open gaat voor publiek.

Andere deelnemende studentensteden zijn: Nijmegen, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Eindhoven, Middelburg, Zwolle, Enschedé. Kaartjes zijn verkrijgbaar voor een enkele voorstelling of voor een avond (drie voorstellingen. Meer weten? Kijk op www.stukafest.nl.

Deel deze pagina