Nederlands
Taal / Language
Kies een taal / Choose your language
Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Onderhoudsbedrijf DUWO haalt brevet voor kwaliteit

Leestijd: 2 min

Vastgoed Service, het bedrijf dat al DUWO’s studentenwoningen onderhoudt, heeft voor het vierde jaar op rij haar brevet van kwalitatieve kundigheid behaald. Het gaat om het Eye for Quality-certificaat. Ook DUWO onderschrijft van harte het ‘oog voor kwaliteit’ van het onderhoudsbedrijf.

Het keurmerk Eye for Quality (EFQ) stelt deelnemende partijen in staat om zich volgens internationale normen te certificeren. Een EFQ-gecertificeerd bedrijf werkt professioneel, levert kwalitatief goede reparaties en heeft daarnaast betrouwbaarheid en klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Dankzij het EFQ-keurmerk kunnen bedrijven dat dus ook op onafhankelijke wijze aan hun opdrachtgevers aantonen.

Vastgoed Service haalde het certificaat vier jaar geleden als eerste partij in Nederland en kan daarmee gerust  toonaangevend worden genoemd, aangezien tot op heden nog maar vier andere onderhoudsbedrijven in het bezit ervan zijn. Bij de beoordeling wordt er onder meer naar gekeken of een bedrijf alle processen in orde heeft en houdt en of het zelf nagaat of die processen actueel zijn en in de praktijk goed werken. Ook worden  bijvoorbeeld risicobeheersing, verslaglegging naar opdrachtgevers, bewustzijn over de context waarin het werk plaatsvindt en aansturing van ingeschakelde co-makers onder de loep gelegd. Al die zaken blijken bij het onderhoudsbedrijf prima in orde; in geen enkel geval was sprake van een tekortkoming.

Klanttevredenheid

Sinds afgelopen jaar werkt Vastgoed Service exclusief voor DUWO, maar in principe kunnen ook andere studentenhuisvesters gebruik maken van de diensten van het bedrijf. DUWO onderschrijft de recente toekenning van het EFQ-certificaat in elk geval volledig. En dat zou ook best eens voor de huurders kunnen gelden: afgelopen jaar ging de klanttevredenheid voor reparaties namelijk omhoog. Die zit met een cijfer van 7,7 inmiddels boven de norm van 7,5.

20-jarig jubileum

Ondertussen had Vastgoed Service twee feestjes te vieren: niet alleen voor de toekenning van het certificaat, maar ook voor het 20-jarig bestaan. Het jubileum werd onlangs met de medewerkers gevierd.

Nieuwsoverzicht