Geen objecten gevonden

Omgaan met het coronavirus

30-01-2020

Het coronavirus zal niemand ontgaan zijn. Bij DUWO komen ook vragen binnen. Hoe schatten wij de situatie in? Welke maatregelen gaan we nemen?

 

We staan momenteel in nauw contact met de GGD. Zij hebben advies gegeven op basis van de huidige situatie. Daaruit volgt dat er op dit moment geen extra maatregelen nodig zijn met betrekking tot inreizende studenten. De maatregelen gelden uitsluitend voor personen die uit Wuhan in China komen. Zij mogen momenteel niet reizen, dus de kans dat zij momenteel instromen in de woningen van DUWO is minimaal. Wanneer zij oorspronkelijk afkomstig zijn uit het gebied, maar al eerder zijn gaan reizen, is het risico ook minimaal, want de maximale incubatietijd is 14 dagen. DUWO raadt huurders momenteel wel af om naar China af te reizen.

In onderling contact is het dragen van mondkapjes is niet noodzakelijk. Dit zou momenteel vooral onrust veroorzaken. Bij reëel besmettingsgevaar werken de kapjes overigens alleen als ze voldoen aan de ‘FFP2’ norm en gedragen worden door de inreizende persoon.

Handen schudden brengt momenteel ook geen extra risico met zich mee. Het is in het algemeen altijd raadzaam om regelmatig je handen te wassen. Mocht je tijdens het begroeten van anderen liever toch geen hand willen geven, dan kun je bijvoorbeeld een ‘boks’ doen of een gebaar maken met je hand op het hart en een kort knikje.

We blijven de situatie op de voet volgen en we houden ook in de komende tijd zeer nauw contact met de GGD over eventuele nieuwe ontwikkelingen. Mochten er nieuwe ontwikkelingen bij DUWO zijn, dan publiceren we die op deze website. De meest actuele informatie over het coronavirus kun je vinden op de website van het RIVM.

 

Deel deze pagina