Geen objecten gevonden

Nog niet eerder zoveel wo-studenten

24-10-2019

Dit studiejaar studeren aan de Nederlandse universiteiten meer studenten dan ooit tevoren: het zijn er nu meer dan 300.000 meldt de vereniging van universiteiten VSNU.

 

Van de ruim 30.000 wo-studenten komt één op de vijf uit het buitenland. Daarmee studeren er in ons land nu 60.000 internationale studenten. Het totaal aantal studenten nam 4 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Het aandeel internationale studenten nam toe van 19 naar 20 procent. De groei komt door de instroom van nieuwe studenten, maar ook doordat ouderejaars langer ingeschreven blijven staan dan voorheen. De reden voor die laatste ontwikkeling is nog onduidelijk. Bij de bacheloropleidingen groeide de instroom van nieuwe studenten met 1 á 2 procent. Die groei is toe te schrijven aan de komst van internationale studenten, maar ook aan doorstroming van hbo-studenten naar het wo. Bij de masterstudies groeide de instroom met 3 procent.
Studierichtingen die volgens de VSNU fors groeien zijn te vinden in de sectoren natuur, gedrag & maatschappij en recht, economie en techniek.
Overigens zijn de nu gegeven cijfers nog voorlopig. In februari komt de VSNU met definitieve cijfers. 

 

Deel deze pagina