Geen objecten gevonden

Nieuwbouw BalPol IV in Delftse TU-wijk in september

20-02-2023

DUWO begint in september met de lang verwachte nieuwbouw van studentencomplex BalPol IV: 136 woningen in de Delftse TU-wijk. Het complex krijgt relatief grote studentenwoningen, een bijzondere common room in een overdekte buitenruimte en het wordt all-electric.

BalPol IV komt aan de zuidrand van de TU-wijk, aan de Balthasar van der Polweg, waar DUWO nog enkele andere grote studentencomplexen heeft. Het plan voor het complex kent een lange geschiedenis: de eerste planvorming begon dertien jaar geleden al. Onder meer de aanwezigheid van twee soorten beschermde dwergvleermuizen en bezwaarprocedures van omliggende bedrijven en bewoners zorgden voor grote vertraging. Het plan lag dan ook regelmatig stil.

Maar nu staan alle lichten op groen en kan het complex worden gebouwd. Het ontwerp is in de loop van de tijd vooral op energiegebied aangepast. Het wordt all-electric. Een dikke gebouwschil maakt dat de nieuwe studentenflat straks minimaal een energielabel A of A+ heeft. Een groen dak zorgt voor biodiversiteit en draagt bij aan verdere verkoeling. Het complex wordt modulair gebouwd.

Overdekte common room buiten

De 136 woningen (studio‚Äôs met eigen keuken en badkamer) zijn relatief groot: 27 m2 en worden  aangeboden aan studenten van 23 jaar en ouder. De aanvangshuur komt uit op 576 euro (prijspeil 1 juli 2022). Op de woningen is huurtoeslag van toepassing. Verder komen er twee common rooms, een heel grote van 300 m2 in een overdekte buitenruimte en een kleinere binnen. Het gebouw komt te staan op de huidige parkeerplaats van BalPol 3 en studentencomplex Korvezeestraat. De beschermde vleermuizen krijgen huisvesting in de gevel.

De oplevering staat gepland voor eind 2024.

Deel deze pagina