Geen objecten gevonden

Nieuw: de bezorgbox, voor al je pakketjes!

04-03-2020

Het is buitengewoon handig voor alle partijen en uitstekend voor het milieu: de bezorgbox voor postpakketjes. Het International Student House in Delft heeft sinds kort zo’n bezorgbox. Als het een succes is, komen ze in meer studentencomplexen.

 

‘Vandaag besteld, morgen in huis’. Mooi voor alle consumenten die hun spulletjes online bestellen, maar ondertussen zorgen de webwinkelpakjes voor een forse milieubelasting, geïrriteerde buren die – toch maar weer – de pakketjes voor afwezige ontvangers aannemen, gestresste pakjesbezorgers en allerlei missers (bel niet gehoord, pakje verkeerd bezorgd enz.).

Makkelijk en veilig

Bij een groot studentencomplex in Delft behoren deze ergernissen tot het verleden. In het International Student House (ISH) staat sinds kort een bezorgbox: een wand met kluisjes, waarin alle pakketjes voor de bewoners veilig kunnen worden afgeleverd. Dat zorgt voor heel wat voordelen: gemak, geen geïrriteerde buren meer, blijere bezorgers en milieuwinst, omdat de bestelbusjes alles in één keer kunnen afleveren en niet de hele tijd heen en weer hoeven te rijden.

Terug kan ook

Hoe werkt het precies? Als je je online aankoop doet, selecteer je tijdens de bestelling een afhaalpunt van De Buren in je buurt (in dit geval dus in je eigen studentencomplex). Als het pakje in de bezorgbox is gearriveerd, krijg je een afhaalbericht via email of sms. Daarmee kun je het kluisje openen en je pakket eruit halen. Je kunt een eventueel terug te sturen aankoop ook weer via de bezorgbox aanbieden. Er is één belangrijke voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de bezorgbox: het kan alleen bij pakketjes van webwinkels die DHL als koeriersdienst gebruiken.

Het concept van De Buren werd in 2011 opgezet door een Hengelose ondernemer. Inmiddels is het een groot succes. Er staan in Nederland, België en Luxemburg inmiddels meer dan 250 bezorgboxen. Het bedrijf is inmiddels marktleider op het gebied van onbemande afhaalpunten.

De bezorgbox die nu bij het ISH staat, kan overigens ook worden gebruikt door de buurtbewoners. De bezorgbox staat bij de ingang van de nummers 13 t/m 17,

 

Deel deze pagina