Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

‘Mooi en hip’ nieuw complex in Deventer

Leestijd: 2 min

‘Mooi en hip’ oordeelde het regionale dagblad De Stentor over het Havenkwartier in Deventer. De bewoners zijn er inmiddels ook ingetrokken.

 

Het was druk verhuizen maar alle 139 woningen in de nieuwe studentenflat zijn inmiddels bewoond. Ze waren (via ROOM) ook heel snel verhuurd, want er is in Deventer veel vraag naar dergelijke studentenhuisvesting: nieuwe studio’s met eigen keuken, douche en wc voor een schappelijke huurprijs. De goedkoopste studentenappartementen in ’t Kwartier kosten 315 euro huur per maand na aftrek van de huurtoeslag. Ook de wat duurdere woningen blijven in huur ver onder de 400 euro per maand. Het merendeel van de woningen in ’t Kwartier bestaat uit studio’s van 24 m2 groot.

 

Hippe hotspot

DUWO bouwde de studentenflat in ruim een jaar tijd en op een mooie locatie: het Havenkwartier, een honderd jaar oud binnenhavengebied, dat dankzij herontwikkeling inmiddels in een hippe hotspot is veranderd. In de oude havengebouwen zitten onder meer creatieve ondernemers en een goedlopende foodcourt en in het hele gebied is veel te doen op het gebied van kunst, cultuur en horeca. Ook worden vaak grotere publieksactiviteiten georganiseerd (denk aan muziek, festivals, markten, workshops enz.) Ondertussen is de beroepshaven nog in bedrijf. Op het terrein staat veel industrieel erfgoed. Met dat als achtergrond is ook het studentencomplex ontworpen.

’t Kwartier heeft verder een trendy ingerichte common room, ingericht door specialist Ross Tucker, waar de bewoners kunnen loungen en spelletjes doen. Andere voorzieningen in het complex zijn een fietsenstalling, een wasserette en een lift. Nog een paar pré’s: tien minuten lopen naar de Saxion Hogeschool, bushalte op honderd meter en natuurlijk het uitzicht op de IJssel!

 ‘All electric’

Het eerste grote studentencomplex in Deventer is bovendien ‘all electric’. Er is geen gasaansluiting. Voor koken, douchen of een warme kamer wordt uitsluitend duurzame elektriciteit gebruikt. Dankzij zonnepanelen, ‘betonkernactivering’ (een vorm van vloerverwarming waarbij water met lage temperaturen door leidingen in betonnen vloeren wordt gepompt) en elektrische warmtepompen. Het maakt dat de nieuwe studentenflat zelfs CO2-neutraal is.
De nieuwbouw werd uitgevoerd door Plegt-Vos Bouwgroep. Het ontwerp is van Te Kiefte Architecten.In februari wordt het complex feestelijk geopend.

 

In de  pers

Dagblad De Stentor deed verslag van de verhuizing van studenten naar ’t Kwartier. Het verhaal is hier te lezen: https://www.destentor.nl/deventer/studenten-nemen-massaal-intrek-in-havenkwartier~ad9a85ea/. Ook met filmpje: ‘Nieuw studentencomplex Deventer is mooie hippe plek’.

 

Foto: de common room in ‘t Kwartier

 

Nieuwsoverzicht