Welkom Over DUWO DUWO Nieuws Het laatste nieuws

Monitor voorspelt forse groei (internationale) studenten aan universiteit

Leestijd: 2 min

De groei van internationale studenten in Nederland zet in komende acht jaar fors door.

Tegelijkertijd is er in die periode ook een flinke stijging van het aantal Nederlandse studenten aan universiteiten (maar een daling bij hogescholen). Dat blijkt uit de cijfers van de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting 2018 die donderdag 4 oktober in Rotterdam worden gepresenteerd tijdens het Landelijke Congres Studentenhuisvesting van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting. Hierin staan de prognoses over de toekomstige vraag naar studentenhuisvesting. Naast de landelijke cijfers zullen eind van de maand ook de lokale rapporten van de Monitor beschikbaar komen. DUWO gebruikt deze cijfers om de lokale vraag beter in beeld te krijgen, de urgentie van extra studentenhuisvesting te onderbouwen en te pleiten voor concrete afspraken over locaties om die extra kamers ook te realiseren.

De cijfers over de landelijke groei van het aantal studenten en de vraag naar studentenhuisvesting staan in het persbericht dat Kences vandaag uitbrengt.

Nieuw actieplan
Tijdens het Kencescongres wordt tevens een nieuw Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting ondertekend. 

In het verleden waren er ook dergelijke actieplannen, die onder meer moesten zorgen dat studentenhuisvesters gingen bouwen. De laatste werd in 2011 ondertekend en liep tot 2016. Daarna werd de noodzaak voor zo’n plan bij de overheid niet meer zo gezien. Inmiddels ligt dat weer geheel anders en kwam het verzoek om zo’n plan op te stellen zelfs van twee ministers tegelijk. Het plan dat morgen wordt ondertekend loopt tot 2021. Namens DUWO zet Kences daar een handtekening onder. 


Nieuwsoverzicht