Geen objecten gevonden

Mina Krusemanstraat in Delft flink duurzamer

16-09-2020

Studentencomplex Mina Krusemanstraat in Delft heeft een flinke inhaalslag in verduurzaming ondergaan: noodzakelijk onderhoud werd aangegrepen om onder meer zonnepanelen en dakisolatie aan te brengen.

 

Bij noodzakelijk onderhoud aan studentencomplexen probeert DUWO twee vliegen in een klap te slaan: het wordt uitgevoerd in combinatie met de mogelijke maatregelen voor verduurzaming. Op die manier zijn al verschillende grote oudere studentencomplexen op het pad naar een duurzamere toekomst gezet.

 

Flinke partij stroom

Onlangs was de Mina Krusemanstraat aan de beurt. De afgeschreven dakbedekking werd er vervangen door een extra dikke isolatielaag en de nieuwe dakbedekking. Daarbovenop werden 122 zonnepanelen gelegd. “We kunnen ze op afstand monitoren en in de twee weken dat ze er nu liggen, hebben we al gezien dat ze een flinke  partij stroom opleveren,” vertelt Ernst de Moel, al een kleine dertig jaar beheerder in het complex, waar 224 internationale studenten van het IHE Delft Institute for Water Education wonen.

Ook de twee andere duurzaamheidsmaatregelen, de dakisolatie en de ledverlichting, moeten ervoor zorgen dat het complex minder stroom verbruikt. Ernst: “De ledverlichting met bewegingssensoren verbruikt 70 procent mindert stroom. Op dit moment hebben we die alleen nog in de openbare gedeelten, maar binnenkort willen we de ledverlichting ook aanbrengen in alle studentenkamers.”

Bij de recente verduurzaming werden bovendien alle verwarmingsbuizen op het dak voorzien van nieuwe isolatie.

 

Deel deze pagina