Geen objecten gevonden

Met thuisfeest in Delft en Leiden het nieuwe jaar in

07-01-2021

DUWO wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar en doet hier graag even kort verslag van een bijzonder feest in Delft en Leiden, waar studenten toch dansend het nieuwe jaar in konden stappen; met de complimenten van DUWO, want we waren erbij, in Delft althans.

Zowel in Delft als in Leiden waren er met de jaarwisseling daverende studentenfeesten, die zo slim waren  georganiseerd dat in totaal 1.000 studenten veilig tegen welk virus dan ook uitbundig konden swingen. Was het dan helemaal online? Ja en nee. Twaalf per uur wisselende dj’s zorgden vanaf verschillende podia op de binnenplaats van het Delftse studentencomplex Krakeelhof (Jacoba van Beierenlaan) en bij studentenhuizen van studentenverenigingen Quintus en Augustinus in Leiden voor muziek, die naar alle deelnemers werd gestreamd. Alle feestvierders in zowel Delft als Leiden hoorden de muziek via door de organisator verstrekte koptelefoons. De dj’s (en enkele artiesten) waren ook via livestreams te zien. Zo konden alle studenten vanuit hun eigen huis, vanaf hun verdieping, trappenhuizen, balkons en vanuit gemeenschappelijke huiskamers meezingen en dansen.

‘Stille’ disco

Het feest was een initiatief van organisatiebureau INAMA Artist & Event Management dat de studentenverenigingen en de Krakeelhof daarvoor benaderde. Uitgangspunt was dat studenten, die vaak in (grote) groepen bij elkaar wonen wel met elkaar mogen feestvieren, maar – net als andere huishoudens – heel beperkte visite van buiten mogen ontvangen. Maar een feestje met je eigen huishouden kan wel. En als je dat dan met 1.000 tegelijk in aparte groepen doet, wordt het toch een heel groot feest.

Bij de Krakeelhof kwamen ook nog de wijkagent en de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt langs. En natuurlijk DUWO, in de persoon van beheerder Bert van Toorn, die na afloop zeer tevreden terugkeek: “Het was een fantastisch feest. Een ‘stille’ disco die tot diep in de nacht doorging en waar iedereen blij mee was. De studenten, maar ook de omwonenden voor wie zo’n stil feest natuurlijk ook heel fijn was.”

Overigens verliep de jaarwisseling in alle studentenhuisvesting van DUWO prettig en rustig.

Hoe de bijzondere oud en nieuwparty in Delft en Leiden werd georganiseerd is te zien in een filmpje op Youtube van het Leidse nieuwsblad Sleutelstad: https://www.youtube.com/results?search_query=grote+thuisfeest+delft

 

Deel deze pagina